Schimbarea mentalităţii politicienilor, susţinută de Nadia Raţă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 945 Vizualizări

Schimbarea mentalităţii politicienilor, susţinută de Nadia Raţă

1Consilierul judeţean liberal prof. dr. Nadia Raţă a susţinut vineri, 24 iunie, un discurs în plenul Consiliului Judeţean Mureş, cu puţin înainte de alegerea celor doi vicepreşedinţi ai instituţiei. Pentru funcţia de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Mureş au candidat social-democraţii Ovidiu Dancu şi Alexandru Cîmpeanu, respectiv liberalii Nadia Raţă şi Ovidiu Ilieş, reprezentanţii PSD obţinând fiecare câte 24 de voturi şi, implicit, poziţia de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Mureş.

„Putem demonstra că vremurile se schimbă în România”

În alocuţiunea sa, preşedintele Comisiei pentru Educaţie Naţională din cadrul PNL Mureş a făcut apel pentru o „democraţie adevărată” şi pentru schimbarea de mentalitate, viziune şi acţiune la nivelul actualei clase politice. „În România, sunt încă multe întrebări legate de democrație: cât de reală, cât de veridică este ea. Și, pe bună dreptate, românii, cetățenii acestei țări și acestui județ își pun astfel de întrebări. Pentru că felul în care s-au derulat, în mare parte, ultimii 26 de ani de la Revoluția din 1989 încoace, justifică astfel de întrebări. Stă în puterea noastră ca, începând de astăzi, începând chiar de acum, în această nobilă calitate de aleși locali, să punem capăt îndoielii și să schimbăm această percepție, aceea că democrația noastră nu este una reală. Putem demonstra începând de acum că vremurile se schimbă în România, că lucrurile nu se mai petrec ca pe vremea comuniștilor, când totul era stabilit dinainte, când totul se știa dinainte. În 1989, la Revoluție, românii au dorit schimbarea, și mai ales au dorit această schimbare de mentalitate, viziune și acțiune. Au arătat în repetate rânduri că își doresc o democrație adevărată”, a afirmat prof. dr. Nadia Raţă.

2

Votul cetăţenilor, „mai presus de orice trocuri”

De asemenea, în opinia preşedintelui Comisiei pentru Educaţie Naţională din cadrul PNL Mureş, votul din 5 iunie a fost încă un moment în care mureșenii și-au exprimat dorința să fie reprezentați în Consiliul Judeţean de trei formațiuni politice. „Nu de două, nu de una, ci de trei. Până la urmă, democrația înseamnă pluripartitism și libertate de gândire și de opinie. Aceasta înseamnă inclusiv reprezentativitate la nivelul funcțiilor de conducere ale Consiliului Județean, ale tuturor celor trei partide care au fost votate de cetățeni. Cred că noi, în această calitate de aleși locali, avem, de fapt, nobila îndatorire să-i reprezentăm așa cum se cuvine, așa cum și-au dorit și votat. Înainte de toate, să le arătăm astăzi, acum, că mai presus de orice trocuri și înțelegeri politice, votul lor contează, așa cum se întâmplă într-o democrație adevărată. Stimate doamne și domni consilieri, să nu-i dezamăgim! Partidul Național Liberal a luptat și va lupta pentru asta!”, a subliniat prof. dr. Nadia Raţă.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE