Home / Cultură / Filme, jazz, ateliere pentru copii și 5 artiști vizuali în rezidență la Pădurea rotundă

Filme, jazz, ateliere pentru copii și 5 artiști vizuali în rezidență la Pădurea rotundă

Distribuie

padurea rotundaA cincea ediție a proiectului de la Pădurea rotundă din Reghin are loc între 8-14 august. Evenimentul organizat de Asociaţia K’ARTE are o importantă componentă de film, nouă producții cinematografice fiind prezentate în premieră publicului reghinean. Tabăra „Pădurea Rotundă” este organizată de Asociatia K’ARTE cu sprijinul Consiliului Județean Mures, al Primăriei Municipiului Reghin și al Consiliului Local al Municipiului Reghin. Partenerii principali ai proiectului sunt Hotel Resaurant Marion – Pădurea rotundă, ROMGAZ, Abonament pentru comunitate / Fundația Comunitară Mureș, MobilaDalin, British Council și cotidianul Zi de zi.

Filme
Selecția cuprinde documentare românești și britanice, „Pasaport de Germania”, „David Bowie – 5 ani” și multipremiatul „În căutarea lui Sugar Man”, producții din cadrul proiectului „Filme pentru liceeni”: „Louder than Bombs”, „Mustang”, și câteva filme-reper din ultimii ani: „Fiul lui Saul”, câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin în 2016, „Dheepan”, câștigător al Palme D’or, Cannes, în 2015 sau „Youth”, Marele premiu si premiul pentru regie la Premiile Academiei Europene de Film, 2015. „Filmele pendulează între prezent și trecut, speranță și deznădejde, tensiuni comunitare și istorii personale din diverse contexte istorice și geo-politice, devoalând narațiuni despre Franța, SUA și Turcia contemporană, suprapunând mize inegale precum cele ale locatarilor unui resort de lux din alpii elvețieni cu supraviețuitorii războiului civil din Sri Lanka și valul de emigranți, vânzarea sașilor în România comunistă cu grozăviile de la Auschwitz, din Polonia, destinul calculat al unui super-star precum David Bowie cu al unui muzician fantastic, dar quasi-anonim, Sixto Rodriguez”, ne informează organizatorii evenimentului.

Cinci artiști vizuali invitați în rezidență
În paralel, cinci artiști vizuali sunt invitați în rezidență la Pădurea rotundă/Reghin de unde vor dezvolta proiecte artistice plecând de la contextul social local din Reghin și din Târgu Mureș. Artiștii invitați sunt: Hajnalka Tarr, din Ungaria, Tatiana Fiodorova, din Republica Moldova, Marina Albu, Irina Spînu și Fekete Zsolt, toți trei din România. Acestor li se va alătura Kata Ungvári-Zrínyi, una din cele mai promițătoare voci ale criticii de artă tîrgumureșene.

Concert de jazz
Joi, 11 august, de la ora 18.00, va avea loc un concert de jazz susținut de Teodora Spînu & friends, invitat special Pedro Negrescu. „Va avea loc și o dezbatere propusă de asociația reghineană Reener Laendchen în jurul planurilor de modernizare a pieței centrale din Reghin și o prezentare publică a unuia dintre cele mai creative produse născute la Reghin: SEMN de Bianca Tămășan – realizat in exclusivitate pentru ROD Cărturești”, anunță organizatorii. De asemnea, copiii vor putea participa la o serie de ateliere de artă, „Arta pe înțelesul copiilor”, implementate împreună cu „Abonament pentru comunitate”.

padurea rotunda_2015
Acțiunile au loc în zona Hotelului Marion – Pădurea rotundă. Intrarea/participarea este liberă.


PROGRAM

Luni:

10.00 – Arta pe înțelesul copiilor (ateliere pentru copii)
21.00 – FILM // Dheepan (Palme D’or, Cannes, 2015)

Marți:

10.00 – Arta pe înțelesul copiilor (ateliere pentru copii)
18.00 – Filme pentru LICEENI // MUSTANG (Best Film, LUX Prize 2015)

21.00 – FILM // PaȘaport de Germania (Documentar, Romania, 2014)

Miercuri:

10.00 – Arta pe înțelesul copiilor (ateliere pentru copii)

18.00 – Filme pentru LICEENI // LOUDER THAN BOMBS (Best Film, Stockholm Film Fest., 2015)

21.00 – FILM // David Bowie – 5 ani (British Documentary)

Joi:

10.00 – Arta pe înțelesul copiilor (ateliere pentru copii)

18.00 – Concert JAZZ // Teodora Spînu & Friends – invitat special Pedro Negrescu

21.00 – FILM // În căutarea lui Sugar Man (British Documentary)

Vineri:

10.00 – Arta pe înțelesul copiilor (ateliere pentru copii)

18.00 – Reener Laendchen: Piata Centrală Reghin (documentar și dezbatere)

20.45 – FABRICAT ÎN REGHIN: SEMN, de Bianca Tămășan

21.00 – FILM // Youth (Best FILM, European Film Award 2015)

Sâmbătă:

10.00 – Arta pe înțelesul copiilor (ateliere pentru copii)

Duminică:

21.00 – FILM // Fiul lui Saul (Cel mai bun film străin, OSCAR, 2016)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ceremonie de Ziua Națională a României, la Luduș

Distribuie Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” Luduș organizează joi, 1 decembrie, …