Filme de Oscar la ”Pădurea Rotundă” din Reghin Altele
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 893 Vizualizări

Filme de Oscar la ”Pădurea Rotundă” din Reghin

-GO1_-_254Tabăra inițiată de Asociația K’Arte din cadrul proiectului ”Pădurea rotundă” programează în această seară, începând cu ora 21:00 proiecția documentarului britanic ”În căutarea lui Sugar Man”, găzduită de locația din spatele Hotelului Marion din Pădurea Rotundă. La sfârşitul anilor ’60, un cântăreţ este descoperit într-un bar din Detroit de doi producători faimoşi. Vrăjiţi de melodiile artistului şi de versurile sale profetice, ei au înregistrat un album, numai că acesta n-a avut succes, iar cântăreţul a dispărut din atenţie. Doar că un album piratat şi-a găsit drum în Africa de Sud, unde a devenit un fenomen. Doi fani sud-africani pornesc într-o călătorie pentru a afla ce s-a întâmplat cu idolul lor. Investigaţia le dezvăluie o poveste cu mult mai captivantă decât miturile cu privire la destinul artistului cunoscut sub numele de Rodriguez. Acesta este un film despre speranţă, inspiraţie şi puterea extraordinară a muzicii.Filmul regizat de a Malik Bendjelloul a obținut Premiul Oscar pentru Cel mai bun documentar (2013), Premiul BAFTA pentru Cel mai bun documentar (2013), Premiul publicului, Premiul special al juriului – Sundance (2012), Premiul publicului – IDFA (2012), Premiul publicului – Goteborg (2013), Cel mai bun documentar – Moscova (2012).

Actori de Oscar

 

SET DEL FILM "LA GIOVINEZZA" DI PAOLO SORRENTINO. NELLA FOTO MICHAEL CAINE E HARVEY KEITEL. FOTO DI GIANNI FIORITO

Vineri, 12 august, ora 21:090 este programat filmul ”Youth” în regia lui Paolo Sorrentino. Fred și Mick, doi vechi prieteni, se bucură de vacanță într-un hotel de la poalele Alpilor. Fred este un compozitor care nu mai profesează, iar Mike este regizor și se grăbește să ajungă la final cu scenariul următorului film. Cei doi știu că zilele lor sunt numărate și decid să facă față împreună viitorului. Dar în afară de ei, nimeni nu pare să aibă vreo problemă cu trecerea timpului. Filmul are o distribuţie de excepţie: Michael Caine, câștigătorul premiului Oscar, Harvey Keitel, actrița câștigătoare a premiului Oscar, Rachel Weisz, Paul Dano și câștigătoarea Oscarului,Jane Fonda, alături de actrița Mădălina Ghenea.

Fiul lui Saul, Oscar pentru Cel mai bun film străin

3Duminică, 14 august, ora 21:00 în cadrul primitor al Pădurii Rotunde veți putea vedea începând cu ora 21:00 filmul ”Fiul lui Saul” în regia lui László Nemes, Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2015. În octombrie, 1944, Saul Ausländer (Géza Röhrig), un prizonier ungur-evreu de la lagărul de concentrare construit de germanii nazişti la Auschwitz, este cooptat în unitatea care se ocupă de arderea cadavrelor. Într-o zi, el găseşte cadavrul unui copil despre care crede că este băiatul său. Cadavrul acestuia este trimis apoi spre efectuarea autopsiei deoarece se presupune că încă respira după ce fusese exterminat într-una dintre camerele de gazare din lagăr. Saul primeşte apoi ordin să-l ducă pe băiat la doctorul închisorii, Miklós (Sándor Zsótér).Saul reuşeşte să îl convingă pe doctor să nu efectueze autopsia pentru a-l putea înmormânta cum se cuvine şi încearcă să găsească un rabin care să ţină slujba. Un alt membru din unitatea lui Saul, Abraham (Levente Molnár), discută cu un superior evreu despre o posibilă revoltă împotriva gărzilor SS. În timp ce Abraham discută despre acest subiect cu Biedermann (Urs Rechn), acesta preferă facă poze cu atrocităţile de la lagăr şi să le prezinte lumii din exterior pentru a le sări în ajutor.Saul se oferă să-i ajute pe cei doi şi este trimis cu un alt prizonier într-o anumită zonă unde există o cameră video. După o situaţie periculoasă în care este implicat Saul, el ajunge faţă-n faţă cu comandantul SS al unităţii (Christian Harting). În urma unui interogatoriu şi o conversaţie cinică, Saul primeşte permisiunea de-a se întoarce la postul său. Când Saul se întoarce în lagăr, el primeşte instrucţiuni suplimentare din partea lui Abraham.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE