Activităţi culturale catehetice în Parohia Vătava Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 363 Vizualizări

Activităţi culturale catehetice în Parohia Vătava

1În seria de activități întreprinse în cadrul manifestărilor dedicate  „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, activități desfășurate cu binecuvântarea ÎPS Irineu al Alba Iuliei, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, după Dumnezeiasca Liturghie, a avut loc premierea tinerilor participanți la proiectul „Școala de vară”. În același timp au putut fi admirate, în cadrul expoziției organizate, icoanele realizate în cadrul taberei de pictură pe sticlă din cadrul aceluiași proiect.

„Școala de vară” s-a desfășurat în perioada 4 iulie-15 august 2016 și a cuprins mai multe etape și programe la care au fost implicați cadre didactice, studenți, voluntari și preotul paroh. S-au organizat 2 excursii, una la Târgu-Mureș pentru elevii claselor primare care au vizitat Mănăstirea Recea, Grădina Zoologică din Târgu-Mureș, Platoul Cornești; iar cea de-a doua, la Cluj-Napoca pentru elevii premianți ai claselor gimnaziale, care s-au închinat Domnului în Mănăstirea Nușeni,   Mănăstirea Nicula, Catedrala Mitropolitană și au vizitat Grădina Botanică. De asemenea, pentru liceeni și studenți s-a organizat un pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului, precum și alte obiective istorice.

De un real interes s-au bucurat și activitățile desfășurate în această perioadă la centrul catehetic al parohiei, amintind aici câteva dintre ele: Activități recreative; Matematică distractivă – jocuri de logică și perspicacitate; Lectură de vacanță; Jocuri sportive; Desene animate; Vizionare filme; În lumea muzicii și a instrumentelor muzicale; Bune maniere; În lumea gastronomiei; Artă Culinară; Pictură pe piatră; Cusături tradiționale. La buna desfășurare a acestor activități și-au adus contribuția cadre didactice de la școala din localitate: Cioată Pantelimon, Vlasa Maria, German Victoria, Crăciun Cristina, Simionca Sorin, Moțoc Viorica, Tămaș Gabriel, dar și din Brașov: Aciu Carmen și Aciu Ioan. Tânărul teolog, student la Teologie, dar și la Conservator, Moldovan Vasile, de asemenea, și-a adus o contribuție importantă. Nu în ultimul rând, în inițierea în tainele picturii pe sticlă, distinsul profesor de religie Vodă Ioan Vasile, de la Gimnaziul Europa din Târgu-Mureș, a avut un rol deosebit în  cadrul taberei organizate în acest sens.

2

A fost un proiect extraordinar, care s-a bucurat de un succes deosebit, în rândul tinerilor, și nădăjduim că va continua și în anii viitori. Tinerii, care reprezintă viitorul neamului nostru, sunt cei care ne dau imboldul necesar spre a desfășura asemenea activități pentru  fii mai aproape unii de alții, ca o mare familie creștină. Credem cu tărie că cea mai bună investiție este în acești tineri care reprezintă viitorul neamului românesc.

Preot paroh Vasile ROTARU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE