O vară sub semnul călătoriilor în jurul lumii pentru copiii cu cancer Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

O vară sub semnul călătoriilor în jurul lumii pentru copiii cu cancer

Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” susține de ani de zile copiii diagnosticați cu leucemie și cancer și dezvoltă proiecte în beneficiul copiilor bolnavi și al familiilor lor. Vara ce tocmai s-a încheiat a fost plină de activități inedite, unele desfășurâdu-se în premieră. Se anunță o toamnă bogată în evenimente cu tradiție, iar noi proiecte se află în pregătire.

Președintele Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”, Gabriela Farczádi, a transmis că asociația mureșeană a participat, în iunie, la Conferința Națională a Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, unde au fost prezentate ultimele noutăți din domeniul medical referitoare la metode noi de diagnosticare și tratamente inovatoare. S-au adus în discuție și problemele din sistem, lipsurile și necazurile pacienților.
„În iunie, am avut plăcerea să participăm la Conferința Națională a Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer la Poiana Brașov, cu un grup de șase cadre medicale: medici pediatri rezidenți, farmaciști, asistente și părinți. Ne-am întâlnit cu asociații similare din țară și am ascultat discursuri și prezentări ale specialiștilor români și internaționali despre noutăți din domeniul medical, tratamente inovatoare, metode noi de diagnosticare, lucruri moderne la care sperăm și noi românii să avem acces cât de curând. Au avut loc și dezbateri despre lucruri care ne dor, lipsurile cu care, din păcate, începem să ne obișnuim, nevoia pacienților de a putea fi tratați ca în alte state ale Uniunii Europene și dorința medicilor de a-și putea face meseria în condițiile și la nivel european. Sperăm ca vocea organizațiilor civile și ecoul acelor discuții să ajungă acolo unde trebuie și pas cu pas să avansăm spre direcția bună”, a precizat Gabriela Farczádi.

Călătorie în jurul lumii
Membrii asociaţiei şi voluntarii „Red Cells” au organizat, în iulie, o nouă ediție a taberei „Champ Camp” pentru copiii și tinerii aflați în evidența Clinicii de Hemato-Oncologie Pediatrică I de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. În Munții Gurghiu, copiii au sărbătorit viața și au pornit într-o „călătorie în jurul lumii”, pe care n-o vor uita niciodată.
„Luna iulie a adus multă veselie. Într-o dimineață superbă cu cer albastru, norișori din vată de zahăr și raze de soare zâmbitoare am umplut autocarul cu 15 eroi supraviețuitori, mămici, frați, voluntari și cadre medicale. Am împachetat, alături de tricouri și pantaloni scurți, bucuria și pasiunea de a trăi la maxim fiecare clipă a vieții și am pornit voioși spre Cabana Bogdan din Munții Gurghiului. Am urcat pe acoperișul lumii și am stat acolo o săptămână. Tema taberei „Champ Camp” 2016 a fost „Călătorie în jurul lumii”, copiii au primit câte un pașaport cu care în fiecare zi au călătorit pe alt continent. A fost distracție la maxim cu jocuri, activități sportive, petreceri, carnaval, drumeții, căutări de comori, parc de aventură, competiții și foc de tabără. Cabana desprinsă din povești, mâncarea autentică de la țară, ospitalitatea gazdelor a făcut ca timp de o săptămână timpul să se oprească, noi am rămas parcă suspendați între cer și pământ cu o singură misiune: să sărbătorim viața. Peisajul mirific cu parfum de brad, munți semeți până dincolo de orizont, ciripit de păsărele și cer senin ne-a umplut sufletul de curat, liniște și lumină, iar seara cerul părea atât de aproape că parcă îl puteai atinge cu mâna și în același timp puzderia de stele îți arăta ce înseamnă infinitul. Au fost zile de vis pentru copiii care înainte au stat zile în șir pe patul de spital, au luptat cu boala și au învins, iar drept răsplată au primit o nouă viață, în care zâmbetul e autentic, râsul e din toată inima, orice problemă are soluție și recunoștința vine din suflet”, a povestit Gabriela Farczádi.

Dorințe îndeplinite
În luna august, asociația a participat la Onko-Olimpiada din Varșovia, Polonia,
o competiție paralimpică internațională pentru copii și tineri care au experimentat o boală oncologică. Cu trei medalii de aur, trei de argint și trei de bronz s-a întors acasă lotul pregătit de instructorul Láposi Győző și format din cinci campioni. Totodată, asociația a reușit, prin programul „Silver Box”, să îndeplinească câteva dorințe ale copiilor bolnavi de leucemie și cancer, iar astfel să le aducă zâmbetele pe chipuri acestor suflete greu încercate.
„O vară frumoasă și reușită în care am îndeplinit și câteva dorințe prin programul „Silver Box”, am fost în mijlocul mureșenilor la Vâltoare și i-am vizitat periodic și pe micii pacienți care au fost internați pentru tratament. Dragi copii luptați cu încredere, boala este un balaur pe care puteți să-l învingeți și în vara următoare vă așteptăm să fiți alături de noi și să ne bucurăm împreună de o noua viață”, a mai transmis președintele Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE