ASA învinge și ajunge la „cota O” FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 301 Vizualizări

ASA învinge și ajunge la „cota O”

În „derby-ul codașelor”, partida disputată duminică după-masă pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara între ACS Poli din localitate și ASA Târgu-Mureș s-a încheiat cu victoria mureșenilor cu 1-0. Golul a fost înscris de debutantul Ciprian Rus în minutul 29, care a reluat din fața porții pasa lui Surdu, după o acțiune prelungită a acestuia. Partida a avut o mare încărcătură, miza fiind mare pentru cele două echipe aflate la minus. Timișorenii se puteau apropia de penultimul loc la doar 3 puncte, în timp ce ASA se distanța la 9. Jocul a fost echilibrat în prima parte, cu puține ocazii la cele două porți. Deschiderea scorului a mărit tensiunea și jocul a devenit tot mai fragmentat. În minutul 34 timișorenii s-au aflat aproape de egalare, dar șutul lui Popovici a fost respins de Mingote, dar și ASA a fost aproape de a se desprinde la un atac în care Kuku a creat panică în apărarea adversă. ASA a intrat la vestiare cu un avavtaj pe care au ținut să-l apere cu dinții.

 

Asediu la final, cu ocazii pentru ASA

Gazdele au forțat în debutul reprizei egalarea, dar Llorente a trimis peste poartă din careu, iar în minutul 53 Gabi Mureșan și Mingote au salvat în aceeași fază în fața lui Bocșan. Timișorenii au dominat jocul, au avut o posesie superioară, dar culoarele spre poartă au fost bine păzite. Surpinzător, antrenorul Dan Alexa a făcut o primă schimbare ofensivă prin introducerea lui Ciolacu, dar post pe post, fiind înlocuit autorul golului. Deși următoarele schimbări au fost evident pentru conservarea rezultatului, ASA a efectuat un pressing agresiv și ocaziile la poarta lui Mingote au fost rare. Spre final mureșenii au încercat să tragă de timp și acest lucru a adus 6 minute de prelungire din partea centralului Istvan Kovacs. Acestea s-au disputat în preajma porții lui Mingote, dar portughezul a reținut lovitura de cap trimisă de Șeroni în cel de-al treilea minut suplimentar, fază urmată de o mare ocazie a lui Ciolacu, salvată de portarul bănățean. ASA încheie jocul în preajma careului advers și obține primele puncte din deplasare, ajungând la cota O.

Au evoluat formațiile:

ACS Poli: Straton – Străuț (81 Al. Neagu), Bocșan, Scutaru (24 Șeroni), Novak, Artean, Bărbuț, Llorente, Croitoru, Doman, Popovici (64 Drăghici)

ASA: Mingote – Belu, Dobrosavlevici, Mureșan, Matei, Dică, Netzer, Surdu, Zicu (77 Mendy), Kuku (86 Candrea), Rus (69 Ciolacu)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE