Expoziție. Introspecție în fondul arhivistic al familiei Teleki de la Arhivele Naționale Maghiare Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

Expoziție. Introspecție în fondul arhivistic al familiei Teleki de la Arhivele Naționale Maghiare

Biblioteca Județeană Mureș, prin Biblioteca „Teleki-Bolyai”, organizează o nouă expoziție temporară, cu titlul „Ex Archivo Telekiana. Aspecte din istoria Arhivei Familiei Teleki, o introspecție în fondul arhivistic al familiei conților Teleki”. Acțiunea se bucură de colaborarea Arhivelor Naționale Maghiare și a Fundației „Teleki Téka”. Expoziția va fi deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2016 – 31 ianuarie 2017, în incinta Bibliotecii „Teleki-Bolyai”.

„O comoară a istoriei transilvănene medievale și premoderne”

„Fondul arhivistic care face obiectul expoziției a fost transferat de la Biblioteca Teleki la Budapesta în anul 1916, iar acum, la 100 de ani de la mutare, se dorește prezentarea către publicul larg a unei colecții care a fost considerată o comoară a istoriei transilvănene medievale și premoderne. Expoziția pune accentul pe istoria arhivei, pe dezvoltarea și aranjarea colecției, respectiv pe locurile de păstrare. Vor fi prezentați totodată și arhiviștii, tipurile de documente, regulamentul de funcționare, și colecțiile de izvoare publicate din materialul arhivistic”, se precizează în invitația adresată presei de Biroul de informare și Relații Publice al Bibliotecii Județene Mureș.

Vineri, 14 octombrie 2016, începând cu ora 18.00, la Biblioteca „Teleki-Bolyai” din Tîrgu-Mureș, va avea loc vernisajul expoziției temporare „Ex Archivo Telekiana. Aspecte din istoria Arhivei Familiei Teleki”. Vor participa reprezentanți ai Bibliotecii Județene Mureș și ai Arhivelor Naționale Maghiare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE