Jandarmii, peste 5.000 de misiuni în nouă luni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 519 Vizualizări

Jandarmii, peste 5.000 de misiuni în nouă luni

 

În perioada acestui an, până la finele lunii septembrie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș a executat un număr de 692 de misiuni de asigurare a ordinii publice cu un efectiv cumulat de 3.939 de jandarmi, față de 628 de misiuni cu un efectiv de 4.996 de jandarmi, în perioada similară a anului trecut.

Potrivit informațiilor furnizate de lt. Col. Tiberiu-Adrian Filipaș, inspector șef, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Colonel Sabin Motora” Mureș, misiunile au vizat manifestări de protest, respectiv 12 misiuni cu un efectiv de cumulat de 109 jandarmi, 399 de manifestări cultural-artistice și comemorative cu un efectiv cumulat de 2135 jandarmi, 87 de manifestări sportive cu un efectiv de 688 de jandarmi, 3 misiuni de protecție antiteroristă, 12 misiuni pe timpul vizitelor oficiale și alte 103 de acțiuni de asigurare a ordinii publice.

Pe linia menținerii ordinii publice

Cooperarea între Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș pe linia menținerii odinii publice, se realizează prin organIzarea de ședințe tactice săptămânale la sediul IPJ Mureș, care vizează evaluarea situației operative, disfuncționalităților apărute în operațiunile anterioare, schimbul de date și informații de interes operativ, respectiv organizarea și desfășurarea de acțiuni comune. ”Participarea la misiunile de menținere a ordinii publice se realizează pe baza solicitărilor săptămânale ale IPJ Mureș, atât în mediu urban, cât și în mediul rural, prin patrule de jandarmi și patrule mixte, polițist-jandarm. Aceste misiuni se execută în funcție de efectivele avute la dispoziție care nu sunt agrenate în misiuni de asigurare a ordinii publice”, a precizat lt. Col. Tiberiu-Adrian Filipaș.

În perioada de referință au fost executate 5854 de misiuni de menținere a ordinii publice cu un efectiv cumulat de 14.734 de jandarmi, față de 6.434 de misiuni cu un efectiv de 13.427 de jandarmi, în perioada similară a anului trecut. Scăderea misiunilor se datorează în principal modificării modalității de raportare (numărul misiunilor a fost mai mic, dar s-au executat cu un efectiv mai numeros), dar și datorită creșterii numărului misiunilor de asigurare a ordinii publice.

Utilizarea câinilor de serviciu în îndeplinirea misiunilor specifice a constituit un soprijin real pentru efectivele participante la misiune și un factorn de descurajare pentru potențialii contravenienți. În cursul acestui an au fost executate 179 de misiuni specifice în care au fost antrenați câinii de serviciu, față de 117 de misiuni anul trecut.

Neajunsurile constatate pe timpul misiunilor executate în cursul acestui an au fost deficitul de personal destinat asigurării pazei și protecției unor obiective, ceea ce a dus la necesitatea folosirii de efective din subunitățile de ordine publică pentru asigurarea serviciului de pază, lipsa unui mijloc special pentru transportul câinilor de serviciu, numărul redus de materiale de intervenție și de protecție individuală a efectivelor, uzura avansată a materialelor de intervenție din subunitățile mobile care îngreunează executarea în condiții corespunzătoare a misiunilor specifice și lipsa unor autospeciale pe șasiu de microbuz de la Plutonul OP Sighișoara și la grupele SI Târnăveni și Luduș.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE