Demers UDMR pentru deblocarea salariilor de la Liceul „Rakoczi” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 433 Vizualizări

Demers UDMR pentru deblocarea salariilor de la Liceul „Rakoczi”

Conducerea organizaţiei UDMR Mureş a înaintat o scrisoare oficială ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice din România, în care se solicită soluţionarea de urgenţă a situaţiei iscate în jurul Liceului Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc” din Târgu-Mureş, după ce procurorii anticorupţie au declanşat o investigaţie referitoare la modul de înfiinţare a instituţiei de învăţământ care funcţionează în incinta Colegiului Naţional „Unirea”.

Novák Csaba Zoltán: „Ancheta DNA nu influențează anul școlar”

Potrivit consilierului local Novák Csaba Zoltán, candidat pe locul 1 pe lista UDMR Mureş pentru Senat, în prezent, activitatea financiară a liceului este blocată, inclusiv plata salariilor către personal. „Este inacceptabil ca toți profesorii și personalul administrativ al unei școli să fie în această situație de neconceput în urma acțiunilor DNA. S-a ajuns în această situație pentru că, deocamdată, doar directorul școlii, Tamási Zsolt, cel căruia i-a fost interzis pentru 60 de zile să îți exercite funcția, are dreptul de a semna fișele de salariu. UDMR, în scrisoarea înaintată ministerului, a cerut acordarea salariilor pe luna octombrie, dar și efectuarea unor plăți care s-au aflat pe rolul administrației școlii și care servesc la buna funcționare a acesteia, dar care au fost oprite ca urmare a demersurilor DNA”, a precizat Novák Csaba Zoltán, într-un comunicat de presă remis vineri, 25 noiembrie. „Conform specialiștilor UDMR, liceul funcționează în conformitate cu legea, diplomele emise până acum sunt valabile, iar ancheta DNA nu influențează anul școlar. Membrii comunității noastre au formulat, în urma anchetei DNA, o serie de întrebări legitime – de exemplu privind diplomele emise până acum și buna desfășurare a anului școlar – care trebuie clarificate cât mai curând”, a completat Novák Csaba Zoltán.

Apel către conducerea ISJ Mureş

De asemenea, candidatul UDMR solicită noului inspector şcolar general al judeţului Mureş să se implice pentru a debloca situaţia de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc”. „Nu soluționează problema Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș faptul că Ministerul Educației a numit o nouă persoană la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, după ce, conform demersurilor Direcției Naționale Anticorupție, fostul inspector școlar este în arest la domiciliu, iar directorul liceului nu îşi poate exercita funcția. De aceea, pe această cale îi cer doamnei Nadia Rața, noul numit inspector șef al ISJ Mureș, să trateze cazul Liceului Romano-Catolic cu prioritate, pentru că este inacceptabil ca instituția școlară să funcționeze fără director și, prin urmare, pedagogii și personalul auxiliar lucrează fără a primi salariu”, a arătat Novák Csaba Zoltán.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE