Home / Cultură / Concerte de Crăciun la Filarmonică

Concerte de Crăciun la Filarmonică

Marea sărbătoare a întregii creștinătăți, Nașterea Domnului va fi marcată pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureș prin două concerte speciale. Miercuri, 21 cecembrie, ora 1900 va avea loc un concert vocal-simfonic extraordinar de Crăciun,  iar în scenă se vor afla Orchestra Simfonică și Corul mixt care vor evolua din nou împreuna sub bagheta binecunoscutului dirijor german Franz Lamprecht. ”Franz Lamprecht este un artist foarte îndrăgit de târgumureșeni în ultimii 25 de ani datorită farmecului, al umorului ce îl caracterizează dar mai ales datorită programelor lejere cu care ne-a obișnuit. Nici de data aceasta domnia sa nu a fost lipsit de fantezie atunci când și-a conceput programul, căci dorește să ne delecteze cu pagini superbe din creația compozitorilor A. Vivaldi, P. I. Ceaikovski, F. Mendelssohn Bartholdy, L. Delibes, J. Schnabel, I. Berlin și A. Adam. Dar atenție mare: avem și un alt invitat special la acest concert! Este vorba despre renumitul organist din Ungaria, Teleki Miklós care va interpreta acompaniat fiind de valoroasa noastră orchestra superbul Concert pentru orgă și orchestră op.4, nr.4 în Fa major de G. F. Händel. Va fi într-adevăr o atmosferă de sărbătoare care va evidenția din nou nivelul înalt de interpretare demonstrat și în acest an de valoroșii mei colegi, artiștii Orchestrei Simfonice și ai Corului Mixt”, a declarat Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș.

Al doilea moment special va fi duminică, 25 decembrie, ora 19:00 cu ocazia concertului extraordinar de Crăciun, chiar în ziua marii sărbători a Nașterii Domnului. Binecunoscutul Ansamblu de suflători „Pro Musica Sacra” din Târgu-Mureș va interpreta sub bagheta lui Vasile Cazan un bogat program de lucrări celebre din repertoriul autohton și universal cu tematica Nașterii Mântuitorului, opusuri muzicale compuse de Gh. Dima, E. Monția , Beharka P., A. Adam, S. Pautza, Halmos L. și A. Harris. Frumusețea serii de Crăciun va fi îmbogățită cu acest prilej și de aportul a doi invitați care vor recita versuri dedicate acestui eveniment cosmic: Kiss Rodica, recitator , și cunoscutul actor Puskás Győző.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: S-a stins din viață părintele Ghelasie Țepeș, fost ucenic al lui Arsenie Boca

Starețul Mănăstirii ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighișoara, părintele arhimandrit Ghelasie Țepeș, a încetat din …