Noutăți în privința învățământului superior în domeniul audiologiei Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 153 Vizualizări

Noutăți în privința învățământului superior în domeniul audiologiei

Ministerul Sănătății, împreună cu MENCȘ și în colaborare cu Societatea Română de ORL și Societatea Română de Audiologie și Patologia Comunicării, intenționează să reînființeze învățământul superior în domeniul audiologiei, informează AGERPRES.
„Intenționăm să reînființăm învățământul de studii superioare în domeniul audiologiei, împreună cu MENCȘ și în colaborare cu Societatea Română de ORL și Societatea Română de Audiologie și Patologia Comunicării. Astăzi vom avea primele discuții oficiale cu MENCȘ în acest sens. Este în mod evident necesar să avem audiologi profesioniști, fiindcă în acest moment în România nu există școli de specialitate. Acesta este motivul pentru care persoanele cu deficiență de auz sunt asistate de personal nespecializat”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, conform sursei citate.
Conferențiarul Mădălina Georgescu de la UMF „Carol Davila” a menționat că în sistemul public de învățământ superior nu există școală de audiologie, „cel puțin în București, de 7 ani”. „S-a desființat Colegiul de Audiologie. Mă bucur că cei din MS s-au gândit la acest lucru pentru că s-au gândit complet și s-au gândit în paralel să începem reformarea de audiologi. Sperăm să se reînființeze Școala de Audiologie în centrele universitare unde există deja cadre didactice în audiologie și care știu să predea și știu ce avem de făcut”, a afirmat ea. Potrivit Mădălinei Georgescu, curricula pentru acest domeniu va fi unitară pentru toate centrele universitare care vor avea școală de audiologie și va fi aliniată curriculei europene pentru recunoașterea acestor diplome.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE