11 decembrie, ziua în care scriem istoria Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

11 decembrie, ziua în care scriem istoria

Suntem din nou în pragul unui eveniment extrem de important din viaţa noastră şi doresc să atrag atenţia cu toată seriozitatea asupra acestui moment. În primul rând, să vă amintiţi că pentru dreptul universal de vot au sperat şi s-au luptat generaţii întregi. Din respect pentru sacrificiul lor, nu avem voie să tratăm acest drept decât cu maximă demnitate şi maturitate. În al doilea rând, trebuie să dăm dovadă de înţelepciune şi să conştientizăm că ziua votului nu este doar o zi în care ne exprimăm simpatiile sau antipatiile politice. Aşa cum într-o familie sunt momente când trebuie să ne adunăm cu toţii în jurul mesei ca să decidem ce trebuie să facem, tot aşa este şi ziua votului, dar la o scară mai mare. Ne adunăm toată ţara, ca la un sfat mare, pentru a decide calea de urmat pentru următorii ani. Vă rog să conştientizaţi că prezenţa şi decizia dumneavoastră din acea clipă o să fie mai târziu o filă din istoria acestei naţiuni.

În altă ordine de idei, ştiu că nu este o alegere simplă. Pe scena politică defilează multi actori şi decorul ne distrage atenţia. Se poate întâmpla ca unii să fie bine intenţionaţi, dar să nu ştie să-şi susţină cauza, sau sunt situaţii când persoane fără valoare fac gălăgie cât zece şi reuşesc să păcălească alegătorii. Într-adevăr, este foarte dificil să facem alegerea corectă. Dar sistemul democratic se bazează pe înţelepciunea şi buna-credinţă a oamenilor. Rolul electoratului este acela de a selecta valorile, de a fi sita care separă bobul de grâu de neghină. De aceea, atunci când luăm decizia, trebuie să lăsăm raţiunea să vorbească. Emoţiile şi sentimentele nu au ce căuta aici, pentru că ne întunecă mintea. Aşa cum face un ardelean ce se respectă, trebuie să judecăm cu calm, să luăm hotărârea corectă şi să acţionăm cum se cuvine.

112

Desigur, acum, mai mult ca oricând, ne întrebăm ce trebuie să alegem, în ce direcţie să mergem? Unii ne arată Estul, alţii Vestul… Eu spun că singura direcţie corectă este aceea în care ne căutăm drumul nostru. Nu trebuie să fim tot timpul sateliţii altor puteri. Suntem datori să ne găsim locul şi destinul nostru în această lume. Din acest motiv Partidul Social Democrat susţine că prioritatea maximă este să creştem veniturile, să ridicăm nivelul economiei şi să ne aducem înapoi copiii  împrăştiaţi prin toate colţurile lumii. Să avem şi noi locuri de muncă bine plătite şi să ne construim viitorul aici, nu să exportăm forţă de muncă pentru a le creşte altora nivelul de trai.  Avem nevoie de o politică protecționistă față de avuția națională, inclusive de protejare a familiei și a credinței strămoșești.

Sunt convins că majoritatea dintre noi gândim la fel şi credem că aceasta este calea de urmat. Dar mai avem nevoie şi de cineva care să fie capabil să ţină cârma şi să îndrepte corabia pe direcţia potrivită. În calitate de Preşedinte al PSD Mureş, vă asigur că oamenii propuşi de noi pentru Alegerile parlamentare din 11 Decembrie, au voinţa, caracterul, priceperea şi buna-credinţă necesare pentru a lupta şi pentru a împlini speranţele noastre.

 

Vasile Gliga,

Preşedinte PSD Mureş

 

(Comandat de PSD Mureş, executat de Transilvania Grup Business SRL, cod unic de identificare AEP 11160007)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE