Victorie lejeră pentru baschebalistele de la Sirius Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

Victorie lejeră pentru baschebalistele de la Sirius

Echipa feminină de baschet UPM BC Sirius Târgu-Mureș a obținut vineri seara al treilea succes din ediția de debut în Liga Națională. În partida din cadrul etapei a XII-a, a treia din retur, formația antrenorului Steff Zakarias a învins pe teren propriu cealaltă promovată, Politehnica Național Iași cu scorul de 83-65 (26-22, 24-17, 21-13, 12-13).
Partida a fost dominată de la un cap la altul de echipa gazdă, dar jocul a fost de nivel mediocru, ca între ultimele două clasate. Oaspetele au deschis scorul după aproape un minut de joc cu un coș de la distanță reușit de Adams. Au mai condus o dată la 5-4, apoi cu 9-8, reușind în mai multe rânduri egalarea, dar numai pe parcursul primului sfert. Acesta s-a încheiat cu un scor mare, lucru care demonstra ușurința cu care erau depășite apărările. Mai mult, ieșencele au intrat foarte repede în penalizare, cu Dănălache la al treilea fault comis după nici 8 minute de joc. În sfertul secund mureșencele au mărit avantajul până la aproape 10 puncte și au depășit această graniță în penultimul minut dinaintea pauzei mari. Puteau intra la vestiare chiar cu 15 puncte, dar în ultimele secunde, la 50-37 au ratat trei aruncări consecutive de sub panou, iar adversarele au mai reușit să puncteze o dată.
dsc_0244Final cu localnicele în teren
BC Sirius a ieșit de la cabine decisă să tranșeze rapid soarta partidei. Au reușit să-și mărească avantajul până la 20 de puncte, dar reușitele au fost mai puține decât în primele două sferturi. La ultima pauză tabela arăta 71-52 și după aspectul jocului nu se putea pune la îndoială victoria. La jumătatea ultimului act s-a înregistrat și cea mai mare diferență, ajunsă la 23 de puncte. Până atunci, dintre jucătoarele autohtone nu a punctat decât Lovasz, după care Gal Emese și Alina Pop și-au făcut curaj și au înscris câte un coș de 3 puncte. Cea mai bună marcatoare a jocului, Cherise Daniel a înscris ultimul coș pentru Sirius pe contraatac după o intercepție reușită tot de ea și a dus scorul la 83-61. Mai erau aproape patru minute de joc, minute în care americanca a avut alături doar jucătoare autohtone, după care a părăsit și ea terenul, permițând debutul tinerei localnice Imreh Dorottya. Ieșencele au fost cele care au mai înscris până la final de două ori, o liberă și un coș de la distanță, dar echipa mureșeană a încheiat jocul cu o victorie meritată, obținută fără emoții.
Marcatoare:
Sirius: Cherise Daniel 23 (1×3), Angel Robinson 16, TearA Laudermill 15 (3), Lauren Gregory 15 (1), Izabela Lovasz 4, Teonia Mc Cune 4, Alina Pop 3 (1), Emese Gal 3 (1). Au mai jucat Antonia Radu, Tekla Parajdi și Dorottya Imreh.
Politehnica: Corin Adams 22 (3×3), Jasmine Johnson 15, Deidre Simmons 8, Anamaria Ciotir 7 (1), Roxana Butnariu 6 (2), Andreea Aursulesei 5, Elena Dănălache 2.
În urma acestei victorii formația mureșeană a urcat pe locul 8, devansând echipa CSBT Alexandria, pe care o vor întâlni pe teren propriu în ultima partidă din acest an, programată pentru miercuri, 28 decembrie, de la ora 19.00. Până la acel joc, mureșencele vor avea o sarcină mult mai grea în etapa viitoare, vineri, 23 decembrie, când vor întâlni la Sfântu Gheorghe, formația Sepsi SIC din localitate, campioana en-titre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE