Peste 85 de apeluri care vizează cazuri de corupție în sănătate în ultimele zile Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 556 Vizualizări

Peste 85 de apeluri care vizează cazuri de corupție în sănătate în ultimele zile

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că, în ultimele 10 zile, la linia telefonică dedicată au fost primite 88 de apeluri care vizau cazuri de corupție sau de fraudă din sistemul de sănătate, informează AGERPRES.
„Linia anticorupție și protocolul încheiat cu Direcția Generală Anticorupție, cu Direcția Națională Anticorupție și cu Parchetul sunt un pas esențial pe care l-am făcut pentru curățarea sistemului de fraudă și de corupție. (…) În ultimele 10 zile, au fost primite 88 de apeluri la această linie (…), apeluri care vizau sistemul de sănătate, cazuri de corupție sau de fraudă din sistemul de sănătate”, a declarat Vlad Voiculescu.
Potrivit lui Vlad Voiculescu, sistemul de sănătate „nu suferă doar de subfinanțare, cât suferă de lipsa respectării regulilor și de corupție”, arată sursa citată.
„Cel mai bun leac pentru combaterea corupției și pentru respectarea regulilor, cred eu, este transparența și, desigur, pedepsirea neregulilor acolo unde acestea apar. Transparentizarea tuturor achizițiilor publice de peste 20.000 de lei este, așadar, unul dintre pașii extrem de importanți care își vor arăta efectele, cu siguranță, foarte curând”, a afirmat Voiculescu.
Linia verde anticorupție, la care pot fi sesizate cazurile de corupție din sistemul sanitar, a fost lansată pe 9 decembrie de Ministerul Sănătății. Numărul de telefon la care pot fi reclamate astfel de cazuri este 0800.806.806, care poate fi apelat gratuit.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!