Home / Administratie / Recomandările Poliţiei pentru noaptea de Revelion

Recomandările Poliţiei pentru noaptea de Revelion

Pentru ca petrecerea sfârşitul de an să fie liniştită, Poliţia recomandă cetăţenilor să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie:

În noaptea de Revelion:

  • Evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate, străzile cu baruri şi terase unde se consumă alcool şi sunt adunate persoanele gălăgioase;
  • Alegeţi drumurile circulate, luminate şi evitaţi zonele în construcţie, parcurile pustii şi străzile lăturalnice;
  • Deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane;
  • Nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute.
  • Dacă sunteţi abordaţi de diferite persoane, care, vă solicită nejustificat sume de bani ori bunuri, nu daţi curs unor astfel de solicitări.

Alcool:  • Evitaţi excesul şi persoanele aflate în stare de ebrietate! Se nasc foarte uşor conflicte, dar puteţi deveni mult mai uşor victima diverselor infracţiuni sau accidente rutiere!
  • Nu încurajaţi violenţa şi nu proliferaţi înjurături! Un limbaj controlat previne adesea declanşarea conflictelor. Nu vă rezolvaţi problemele când aţi băut mai mult sau cu persoane aflate sub influenţa alcoolului, lăsaţi-le pe a doua zi, când veţi avea mintea limpede. Sfătuiţi-vă şi prietenii în acest sens!

„Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele Poliţiei. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vă doreşte multă sănătate, fericire şi prosperitate în noul an! La mulţi ani”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Zi de Zi. Angajăm video-jurnalist!

Ai șansa să lucrezi pentru un ziar cu un site de 500.000 de unici pe …