Home / Administratie / APM Mureș a cerut derogare pentru relocarea urșilor care terorizează populația de pe Valea Târnavelor
urși Valea Târnavelor

APM Mureș a cerut derogare pentru relocarea urșilor care terorizează populația de pe Valea Târnavelor

Șeful Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Mureș, Dănuț Ștefănescu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că a cerut derogare de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) pentru relocarea sau extragerea urșilor care terorizează populația de pe Valea Târnavelor, în special din zona râului Târnava Mică.

Dănuț Ștefănescu a spus că APM Mureș a solicitat derogare pentru relocarea sau extragerea urșilor, după ce a primit numeroase sesizări de la primării situate în special pe râul Târnava Mică, unde urșii au omorât mai multe animale din gospodăriile populației și au fost deseori văzuți în sat.

Potrivit șefului APM Mureș, întrucât vânarea urșilor, lupilor și a altor animale sălbatice este interzisă, instituția trebuie să ceară derogare de la MMAP, însă în caz de atac iminent asupra oamenilor, jandarmii pot să împuște animalele respective fără derogare.

Pe lângă numeroasele atacuri ale urșilor din zona Târnavelor, în partea de munte a județului, în special în comuna Răstolița, localnicii susțin că sunt terorizați de două haite de lupi, care le ucid animalele și fugăresc inclusiv mistreții pe ulițele satului. Conform localnicilor din Răstolița, atacurile s-au întețit de circa două săptămâni și cele două haite de lupi, urșii și mistreții le intră în curți ziua în amiaza mare, pentru a căuta hrană.

AGERPRES

1 comentariu

  1. georgiu dorel valentin

    ingrijiti-va de hrana lor! si asa se arunca destula…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

În România lipsește o strategie națională privind prevenția secundară și cardiovasculară, este nevoie de centre …