Share

Home / Slider / De la 1 februarie, scăpăm de taxe și la Evidența Persoanelor

De la 1 februarie, scăpăm de taxe și la Evidența Persoanelor

 

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor ( DJEP) Mureş informează cetăţenii cu privire la modificările legislative intervenite în domeniul evidenţei persoanelor şi stării civile, urmare adoptării Legii nr.1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care  va intra în vigoare la data de 1 februarie 2017.

”Astfel, începând cu data de 1 februarie 2017 nu se vor mai încasa taxele extrajudiciare pentru serviciile prestate pe linie de stare civilă şi evidenţa persoanelor la nivelul celor 102 oficii de stare civilă şi al celor 16 S.P.C.L.E.P. din judeţ, precum şi la nivelul instituţiei noastre”, precizează Codruța Sava, director executiv DJEP Mureș.

Este vorba de: taxa extrajudiciară de timbru, în cuantum 5 lei, percepută pentru emiterea și eliberarea actelor de identitate, taxa extrajudiciară de timbru, tot în cuantum de 5 lei, pentru înscrierea în actele de identitate a mențiunilor privind stabilirea reședinței şi taxa extrajudiciară de timbru, în valoare de 5 lei, pentru furnizarea unor date din Registrul Național de Evidența Persoanelor la cererea unor persoane fizice și juridice. Totodată, se elimină şi taxa extrajudiciară de timbru privind înregistrarea, la cerere, în actele de stare civilă, a schimbării numelui, în cuantum de 15 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ULTIMĂ ORĂ! Personalul SMURD din România, pregătit de proteste împotriva ”evaluării” lui Raed Arafat!

Conducerea serviciilor de urgență și a personalului angajat din toată țara a remis miercuri, 11 …

Share
Share