Spectacolele lunii februarie la Național, secția română Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

Spectacolele lunii februarie la Național, secția română

Care sunt spectacolele Companiei „Liviu Rebreanu”, secția română, a Teatrului Național Tîrgu Mureș pe care le putem vedea în luna februarie? Programul spectacolelor este publicat atât pe site-ul Teatrului Național, cât și pe biletmaster.ro și vă puteți achiziționa deja biletele.

februarie la Național

La Sala Mică

Dacă nu l-ați văzut încă sau dacă vreți să revedeți spectacolul „Crize”, de Mihai Ignat, regia Aleksandar Ivanovski, atunci aveți ocazia în 2 februarie. În 3 februarie, este programată reprezentația celei mai recente premiere a Naționalului, „Marele spectacol n-a început încă”, un one-woman show, cu Rodica Baghiu, în regia și scenografia lui Sorin Misirianțu.

„Cloaca”, de Maria Goos, regia Cristian Theodor Popescu, se joacă în 5 februarie. E un spectacol deja cu vechime pe scena Naționalului, care a trecut dintr-o stagiune în alta cred că și datorită savorii replicilor și prospețimii jocului actorilor: Nicu Mihoc, Alexandru Pavel, Nicolae Cristache și Raisa Ane.

„:P – Patru piesuţe politice despre duşmani”, Székely Csaba, regia Sebestyén Aba, se joacă în 17 februarie. Textul e nou-nouț, spectacolul la fel, având premiera la sfârșitul anului trecut. În 22 și 24 februarie sunt programate alte două premiere din această stagiune. „O viață sigură” de Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan, cu actorii: Emilia Banciu, Loredana Dascălu, Claudiu Banciu și Andrei Chiran, se joacă în 22 februarie.

În 24 februarie este programată reprezentația spectacolului „Limba maternă – Mameloschn”, de Sasha Marianna Salzmann, regia Olga Macrinici, distribuția: Monica Ristea, Roxana Marian, Monica Ghiurco.
Spectacolele care se joacă în Sala Mică a Teatrului Național Tîrgu Mureș încep la ora 19.30.

Foto 1_program national februarie_Visul

La Sala Mare

În 1 februarie este programat spectacolul „O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie”, după I.L. Caragiale, în regia lui Gavril Cadariu.

În 7 februarie, cei de la Național ne-au pregătit o nouă întâlnire cu spectacolul lui Gigi Căciuleanu, „Vivaldi și Anotimpurile”. „Femei în pragul unei crize de nervi” – un musical după un film de Pedro Almodóvar, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, se joacă în 19 februarie.

În 21 februarie, este programat spectacolul „Steaua fără nume”, de Mihail Sibastian, în regia lui Erwin Şimşensohn, care a primit în vara anului trecut Premiul pentru Regie în cadrul Galei Festivalului Comediei Româneștiu festCO 2016, pentru acest spectacol. „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, se-ntoarce în 25 februarie. Regizorul Vlad Massaci a pus în scenă comedia shakespeareană la Tîrgu Mureș, beneficiind de o scenografie spectaculoasă realizată de Andu Dumitrescu.

„Școala nevestelor” încheie oferta Naționalului pentru luna februarie. Comedia scrisă de Molière, în regia lui Cristi Juncu, este programată în 28 februarie.

Spectacolele care se joacă în Sala Mare a Teatrului Național Tîrgu Mureș încep la ora 19.00.

Premiere în februarie la Național

În 14 februarie, este programtă premiera spectacolului „Love is…”, care se va juca de la ora 19.00, în Sala Parking. Textul e scris de Andreea Radu, iar din distribuția spectacolului regizat de Roxana Marian fac parte elevi din Trupa Guga Junior. Apoi, în 15 februarie, de la ora 19.30, în Sala Mică, este programată premiera spectacolului „Supernove”, de Alexandra Pîzgu, regia: Radu Nica. A doua reprezentație a spectacolului este programată în 18 februarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE