Home / Administratie / 208 amenzi la 322 de vehicule controlate

208 amenzi la 322 de vehicule controlate

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Mureş au desfăşurat, în perioada 13-19 februarie, la nivel judeţean, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă. Activităţile s-au desfăşurat conform planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare. Poliţiştii au verificat 322 de autovehicule, dintre care 66 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 266 de autovehicule destinate transportului de marfă. „În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 208 sancțiuni contravenționale, dintre care 53 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 155 celor care efectuau transport de marfă. Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție şi una pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf”, se arată într-un comunicat remis de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

De asemenea, au fost aplicate acestora o sancţiune pentru defecțiuni tehnice şi 26 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri. „Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 34 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 6 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf, 4 sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 6 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 5 pentru la lipsa unor documente ale vehiculului şi 73 pentru alte abateri”, se menţionează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Activități de informare ale ISU Mureș!

Personalul militar din cadrul Inspecției de Prevenire și din cadrul subunităților operative ale Inspectoratului pentru …