Home / Administratie / Oportunitățile de finanțare GAL Defileul Mureșului Superior prezentate la Aluniș

Oportunitățile de finanțare GAL Defileul Mureșului Superior prezentate la Aluniș

Primăria comunei Aluniș a găzduit marți, 25 aprilie, întâlnirea reprezentanților Grupului de Acțiune Local (GAL) Defileul Mureșului Superior cu reprezentanții comunității din Aluniș, prilej cu care au fost prezentate oportunitățile de finanțate din cadrul Strategiei GAL Defileul Mureșului Superior. Comuna Aluniș este cea de-a șaptea comună în calendarul acțiunilor de promovare a măsurilor de finan- țare, după care vor urma Stânceni, Lunca Bradului și Stânceni, acțiunea urmând a fi finalizată la începutul lunii mai. 2”Acest GAL a luat ființă la inițiativa celor 10 comune situate pe Defileul Mureșului Superior situate între Reghin și Toplița. Practic acest GAL se pliază pe zona geografică a Defileului Mureșului Superior, începând cu comunele Suseni, Ideciu de Jos, și continuând cu Aluniș, Brâncovenești, Vătava, Rușii Munți, Deda, Lunca Bradului, Răstolița și Stânceni. În momentul de față desfășurăm campania de promovare a tuturor măsurilor de finanțare din cadrul strategiei GAL-ului, respectiv cele opt măsuri de finanțare, campanie premergătoare acțiunii de deschiderea de proiecte. Începând cu luna iulie a anului curent, GAL va deschide apelul de proiecte în vederea finanțării tuturor proiectelor care vor fi depuse în cadrul GAL-ului, finanțate mai apoi de către AFIR. Scopul activității de la Aluniș la reprezentat prezentarea oportunităților de finanțare din cadrul Strategiei de Dezvoltare Rurală a Grupului de Acțiune Locală Defileul Mureșului Superior. Activitatea găzduită de Primăria Aluniș se orientează spre toți potențialii beneficiari din comuna Aluniș. Discutăm aici de potențiali beneficiari privați, instituții publice, ONGuri. Oportunitățile de finanțare prin GAL sunt atât pentru sectorul agricol, cel nonagricol precum și servicii sociale. Am încercat să cuprindem ca și oportunități de finanțare cam tot spectrul socio-economic al teritoriului acestui GAL”, a declarat Virgil Emil Ujică, managerul GAL Defileul Mureșului Superior.

Citeste si:  Rețea de canalizare extinsă într-o comună mureșeană

”Aștept cu nerăbdare să pornească și acest GAL”

3Cele opt măsuri de finanțate din cadrul Strategiei GAL Defileul Mureșului Superior au în vedere sprijinul pentru participarea pentru prima dată la scheme de calitate, sprijinul exploatațiilor agricole, anteprenoriat rural, dezvoltarea satului românesc, infrastructura socială, ocrotirea moștenirii rurale și dezvoltarea turismului, sprijin pentru infrastructură bandă largă în mediul rural, și sprijin pentru înființarea și dezvoltarea de structuri asociative. ”Am primit cu foarte multă speranță înființarea acestul GAL, chiar am așteptat înființarea lui deoarece am observat că cele existente până acum în județul Mureș funcționează și au proiecte, au bani europeni pe care îi investesc. Așa că aștept cu nerăbdare să pornească și acest GAL al Văii Mureșului Superior, să putem atrage fonduri, să putem investi în comună”, a precizat Kristóf József, primarul comunei Aluniș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Megabuget pentru investiții și reparații anunțat de primarul Soós Zoltán

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au publicat în dezbatere publică, pe pagina web proprie, www.tirgumures.ro, …