Târgumureșenii, invitați la cursuri de acordare a primului ajutor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 1 comentarii
  • 664 Vizualizări

Târgumureșenii, invitați la cursuri de acordare a primului ajutor

Târgumureșenii care doresc să învețe tehnici de acordare a primului ajutor sunt invitați să se înscrie în campania „Fii informat! Salvează vieți!”, ce va avea loc sâmbătă, 6 mai, la ora 9.00. Cursurile de acordare a primului ajutor sunt gratuite și organizate de Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș și Organizația Studențească de Medicină de Urgență Mureș.

Proiectul beneficiază de sprijinul Unității de Primiri Urgențe – SMURD Târgu-Mureș și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.
„Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, în colaborare cu Organizația Studențească de Medicină de Urgență Mureș, organizează în data de 6 mai, la ora 9.00, a III-a ediție a proiectului „Fii informat! Salvează vieți!”, acțiune care va avea loc la sediul Casei de Cultură a Studenților, strada Nicolae Grigorescu, nr.19.
„Fii informat! Salvează vieți!” este o campanie care are ca scop organizarea unui maraton de cursuri de acordare a primului ajutor destinate publicului larg.
Cursurile sunt gratuite și vor consta dintr-o parte teoretică și o parte practică (demonstrație pe manechine). Proiectul a luat naștere în urma conștientizării faptului că populația din România nu a realizat pe deplin rolul pe care îl are în rezolvarea unei situații de urgență, astfel cunoștințele privind măsurile de prim ajutor sunt minime sau inexistente în rândul publicului larg. Fiind conștienți de impactul major pe care măsurile simple de prim ajutor acordate în timp util și corect pot duce la salvarea unei vieți, ne dorim creșterea gradului de cunoștințe/noțiuni a populației cu privire la acordarea primului ajutor. Dorim ca prin acest proiect să oferim șansa tuturor locuitorilor din Târgu-Mureș să învețe manevre simple care pot să salveze vieți”, a declarat Gergely Simion, directorul Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș.

Organizaţia Studenţească de Medicină de Urgenţă s-a înfiinţat în anul 2005 din nevoia de a le oferi studenţilor Universităţii de Medicină si Farmacie din Târgu-Mureş oportunitatea de a se implica în activităţi de voluntariat şi de a-i învăţa cum se acordă primul ajutor. Membrii organizaţiei desfăşoară activităţi la Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Iată că de doi ani, voluntarii organizației își îndreaptă atenția și asupra populației, considerând că este necesar ca oamenii să știe tehnici de bază în acordarea primului ajutor.
Înscrierile se pot face la numărul de telefon: 0265-216.066.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE