Home / Cultură / EXCLUSIV. Arta Elenei Pop, premiată pe meleagurile lui Botticelli şi Degas

EXCLUSIV. Arta Elenei Pop, premiată pe meleagurile lui Botticelli şi Degas

Distribuie

Picturile semnate de târgumureşeanca Elena Pop, fondatoarea fundei care aparţine copiilor supravieţuitori ai cancerului, cuceresc pas cu pas Europa, emoţiile transmise de creaţiile „artistei care pictează din suflet pentru suflet” fiind răsplătite cu importante premii în Italia şi Franţa.

Premiul Leonardo da Vinci şi Trofeul Word art Colection

La începutul acestui an, Elena Pop a primit o veste extraordinară din Italia: în 6 ianuarie, în Cesenatico, avea să i se decerneze Premiul Leonardo da Vinci. O lună mai târziu, în 2 februarie, artista a fost răsplătită pentru talentul său cu un nou premiu, Trofeul Word art Colection, în oraşul italian Genova.

„Am fost contactată de o galerie de artă din Italia care în prezent se ocupă de expoziţiile artiştilor din întreaga lume. Am semnat un contract, iar expoziţiile au loc în fiecare lună, în galerii de artă din diferite oraşe din Italia şi Franta. Totodată, operele mele se regăsesc şi în diverse cataloage de artă. Picturile mele sunt expuse alături de operele unor mari artişti din întreaga lume. Sunt reprezentată de Galeria de Artă şi Casa de Editură Gallery ArtExpo”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Elena Pop.

Aprecieri şi la Cannes

Recunoaşterea europeană a valorii creaţiei Elenei Pop a fost încununată cu un nou premiu, Trofeul Word Colection. Acesta a fost decernat în data de 22 aprilie, la Cannes (Franţa), de către un juriu select, alcătuit din personalităţi marcante din domeniul artei. Cu aceeaşi ocazie, artista care „a murdărit cu artă” senatori şi deputaţi din Parlamentul României a fost anunţată că a fost selectată pentru distincţia Artistul Anului.

„La fiecare premiere s-a vorbit despre faptul că sunt omul care am regenerat arta prin misterul pus în lucrări şi despre faptul că dăruiesc din talentul meu copiilor bolnavi de cancer, abandonaţi şi persoanelor cu disabilităţi. Faptul că alături de lucrările mele se află lucrările artiştilor din ţări şi culturi diferite şi se vorbeşte despre România şi oraşul din care merg, respectiv Târgu-Mureş, mă onorează. Lucrez în continuare în diverse spitale cu copilaşii bolnavi şi cu cei abandonaţi şi premiile primite mi-au reconfirmat faptul că munca şi dăruirea fără să aştepţi ceva în schimb, au rezonat cu divinitatea”, a subliniat artista originară din Târgu-Mureş.

Speranţă prin culoare

Artista Elena Pop este cunoscută opiniei publice din România după ce în data de 4 aprilie 2016 a lansat, în Parlamentul României, „Funda roşie Pop”, simbol al copiilor supravieţuitori ai cancerului şi care aparţine copiilor din întreaga lume. Obiectivele proiectelor caritabile demarate de Elena Pop sunt oferirea de sprijin prin artă, contribuirea la schimbarea mentalităţii din societate vis a vis de modul de a ne privi semenii, promovarea talentului şi nu în ultimul rând dăruirea de speranţă prin culoare.

„Îmi doresc să ştie lumea exact ce fac şi continui proiectele de suflet pentru că mulţi tineri îmi spun că sunt un exemplu şi că vor să mă urmeze”, a precizat Elena Pop.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.