Academia de Vară BEST: antreprenoriat, responsabilitate și „Aroma afacerilor” Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 470 Vizualizări

Academia de Vară BEST: antreprenoriat, responsabilitate și „Aroma afacerilor”

Academia Internațională de Vară BEST (Boost your Entrepreneurship Skills in Transylvania) se desfășoară la Târgu Mureș în perioada 10-14 iulie. Deschiderea oficială a celei de a VII-a ediții a avut loc luni, 10 iulie, de la ora 9.30, în Aula Magna a Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș. În cadrul BEST 2017, peste 45 de studenți din România, Franța și Republica Moldova vor lucra sub coordonarea a 10 traineri, cadre didactice şi profesionişti practicieni, pentru a creiona proiecte – planuri de afaceri pornind de la tema din acest an a școlii de vară: „Aroma afacerilor”.

„Avem participanți de la două facultăți din cadrul Universității din Strasbourg, Institutul Universitar de Tehnologie „Louis Pasteur” și Facultatea de Științe Economice și Management, din Târgu Mureș, de la Universitatea „Petru Maior”, în principal studenți de la Facultatea de Științe Economice, și de la UMF – specialiști în nutriție și dietetică. De asemenea, mai avem invitați speciali din Republica Moldova de la Institutul IMI-NOVA din Chișinău și de la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți”, a precizat a precizat conf. univ. dr. Liviu Ciucan, organizatorul Universității de Vară BEST.

Ce este BEST?

Jean-Claude Million, reprezentantul IUT Louis Pasteur – Universite de Strasbourg, le-a mulțumit celor de la UPM Târgu Mureș pentru primirea prietenoasă. „Suntem la a VII-a ediție, e un proiect care se prenizează, iar când crești în vârstă apare un mare risc: să nu te mai înoiești. Când vorbim despre inovație, trebuie menționate cel puțin două elemente: schimbăm tema în fiecare an și încercăm să atragem noi participanți și noi parteneri. Ce este BEST, până la urmă? La început trebuie să spunem că este un element de sensibilizare pentru antreprenoriat. BEST este și despre dezvoltare profesională. Cum poți să-ți dezvolți proiectul de viață asociind latura tradițională cu viața profesională. BEST vrea să arate că poți să reușești în viața profesională fără să fii neapărat un cadru de top într-o companie. Este, de asemenea, și o stare de spirit care vă permite să vă luați în mâini destinul propriu. BEST este și despre alegeri, despre responsabilitatea pe care o aveți pentru voi înșivă și pentru ceilalți atunci când vă luați soarta în mâini. Antreprenoriatul de tip BEST face dovada unei mari responsabilități”, le-a spus Jean-Claude Million studenților.

De asemenea, s-a arătat foarte mulțumit că Universitatea din Strasbourg și IUT Louis Pasteur se implică în acest proiect, precizând că unul dintre doctoranzii Facultății de Științe Economice și Management din Strasbourg va folosi experiența BEST pentru un studiu de caz legat de educația antreprenorială.

Programul BEST

„Programul este foarte intens. De aceea, numim Universitatea de Vară o școală de vară cu program intensiv. După două zile de vizite, în care ne întâlnim cu oameni de afaceri, vedem modele de afaceri, discutăm despre riscuri, probleme, avantaje de a fi antreprenor, studenții vor lucra trei zile în workshopuri, în șase etape. Aceștia vor dezvolta un mini-business plan pe o temă pe care o aleg ei pe baza experiențelor avute și pe baza modelelor văzute sau în care doresc să investească și pe care o negociază între ei. Ne dorim, la final, să avem 7-8 idei de afaceri care vor fi prezentate vineri dimineață în fața juriu numeric dominat de reprezentanți ai mediului de business”, a adăugat Liviu Ciucan.

Academia de Vară BEST: Flavour is my Business

„Tema ediției din acest a este „Flavour is my Business”, așadar discutăm despre arome, savoare… Întotdeauna încercăm să lăsăm suficient de largă tematica astfel încât proiectele să se poată înscrie în mai multe domenii de la cel alimentar, la zona cosmetică, a extractelor, medicamentelor, suplimente alimentare sau alte produse care se pbazează pe bunul simț și pe bunul gust”, a explicat organizatorul Universității de Vară BEST.

„Din fericire, găsim întotdeauna studenți motivați. Principalul criteriu de selecție este motivația și deschiderea pentru a participa. Pentru studenții noștri nu este doar o săptămână de Universitatea de Vară, ei sunt și echipa de asistență organizatorică, se ocupă de colegii veniți din străinătate, astfel încât aceștia să se simtă bine și să plece din Târgu Mureș cu amintiri de neuitat care să-i facă să revină”, mi-a mai spus Liviu Ciucan.

De asemenea, în cadrul deschiderii Academiei Internaționale de Vară BEST a fost inaugurat DeSAS (Departamentul pentru Societatea Antreprenorială Studențească) și a fost prezentat conceptul Thinkubator, dezvoltat în parteneriat cu Asociația Absolventilor UPM. Jurizarea proiectelor şi închiderea Academiei e Vară BEST va avea loc vineri, 14 iulie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE