Victorie nu fără emoții pentru ASA FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 525 Vizualizări

Victorie nu fără emoții pentru ASA

În etapa inaugurală a noului sezon din Liga 2 de fotbal, ASA Târgu-Mureș a obținut o victorie la limită pe teren propriu,  2-1 (1-1) cu nou promovata Știința Miroslava. Rafael Licu a deschis scorul pentru mureșeni în minutul 14, iar Dumitru Muntean a înscris golul victoriei în minutul 79, în timp ce pentru oaspeții a înscris Tăcuțanu, în minutul 39.

Jocul care se anunța unul dezechilibrat, între retrogradata din Liga I și proaspăta promovată din Liga III a fost unul relativ echilibrat. Totuși, la ASA doar căpitanul Candrea avea ceva jocuri pe prima scenă, alături de Petriș, cu mult mai puține prezențe, și acelea parțiale, în timp ce la ieșeni lotul a fost întărit, așa cum se petrece la noile promovate. Mureșenii au dominat prima repriză și au dechis relativ repede scoprul, la o centrare în adâncime a lui Ilie, cu o deviere de efect reușită de Licu. Până la pauză ASA a avut de două ori șansa majorării scorului, dar mingea trimisă de la marginea careului de Dumitru a lovit stâlpul porții, iar reluarea din vole a lui Boiciuc l-a găsit la post pe portarul Avram. Miroslava a egalat spre finalul reprizei cu o lovitură de cap, în urma unei lovituri de colț.

Ocazii pentru oaspeți, gol victorios pentru gazde

Jocul nu s-a legat nici în partea a doua, fiind evidentă lipsa omogenității. Mureșenii au avut mai mult inițiativa, dar acțiunile nu au fost duse la finalizare. Ocaziile mai importante au aparținut oaspeților, două la scorul de 1-1 și una în minutele de prelungiri, când moldovenii au fost pe punctul de a produce surpriza. Alexandru Marin l-a „întins” bine în minutul 75 pe portarul Iacob, care a fost nevoit să plonjeze apoi la o lovitură de cap și a avut șansă la șutul lui Viorică din al doilea minut de prelungiri, când mingea a trecut lângă. Victoria a fost adusă de Muntean, cu un șut plasat, cu efect, din afara careului, în urma unei faze fixe (foto2). ASA obține așadar primele trei puncte, dar va avea mult de lucru pentru a se putea bate pentru promovare.

Formații:

ASA: Fl. Iacob- R. Băjan, C. Ene, Fl. Ilie, D. Panait, P. Iacob, Candrea (Mijokovic 89′), D. Muntean, Licu, Boiciuc (Schieb 67′), Petriş (Al. Stoica 46′).

Știința: R. Avram – Cerneuţanu, Mateciuc, Tăcuţanu, G. Maxim, Săriţanu (Chindriş 57′), Corban (Nemţanu 71′), Căinari, Izmană, Taciuc (Viorică 60′), Al. Marin

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE