Home / CSU Medicina CSŞ / Mureșencele părăsesc rând pe rând CSU Medicina

Mureșencele părăsesc rând pe rând CSU Medicina

Cu Centrul Național Universitar de Excelență în voleiul feminin, constituit în urmă cu puțini ani la Târgu-Mureș, soarta voleiului feminin mureșean avea o șansă în plus. Aflate la vârsta junioratului, multe talente de la ecipe din țară erau „încorporate” în lotul „medicinistelor”. Rezultatele au apărut, echipele de junioare și cadete se află mereu printre fruntașe și își adjudecă an de an cel puțin un titlu. Acest lucru s-a petrecut însă și înaintea Centrului de Excelență. În vara anului 2009 acest centru nu era încă înființat și CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș devenea primul club al voleiului din România care câștiga titlul la două categorii de vârstă. Așa cum aminteam, de atunci s-a mai reușit o nouă „dublă”, dar fiecare an cel puțin un titlu ajungea la Târgu-Mureș, de regulă două medalii. Așa a fost și în acest an, când junioarele, campioane în exercițiu, au cucerit argintul, iar cadetele sunt noile campioane.

Centrul adună junioare și se desparte de senioarele localnice

Subiectul este însă cu totul altul. Dacă unii antrenori ai cluburilor din țară reclamă faptul că își pierd una sau două jucătoare valoroase dintr-un lot modest, unde acestea nu se pot afirma, clubul târgumureșean își pierde jucătoarele localnice când acestea ajung la vârsta senioratului. Posibilitățile financiare ale clubului au făcut ca rezultatele să fie sub așteptări în ultima perioadă, iar în ultima ediție de campionat echipa de senioare a ocupat un modest loc 8, cea mai slabă clasare din ultimul deceniu. Clubul se bazează mai mult pe jucătoare autohtone, de preferință localnice, dar le pierde rând pe rând pe acestea. După ce una dintre produsele școlii de volei mureșene, Ioana Baciu, crescută la Târnăveni, afirmată la CSU Medicina a ajuns jucătoare importantă a lotului României fiind compenenta altor cluburi, au urmat Alexandra Pintea, Carmen Mateiaș, Lorena Ciocian, chiar Adina Salaoru, venită din Miercurea Ciuc la liceu. Pe listă ar mai intra și alte foste jucătoare, dar ultima plecată este Andreea Petra, jucătoare născută și crescută în Mureș, componentă a lotului național al României la ultimul turneu final la care a participat selecționata. Andreea Petra caută o schimbare și a semnat în aceste zile cu nou promovata Agroland Timișoara, astfel că mureșencele vor avea o altă fostă colegă ca adversară în ediția viitoare. În foto, Andreea pregătește unul din ultimele servicii pentru echipa mureșeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Parc de antrenament în aer liber, într-un oraș mureșean!

Aleșii locali ai municipiului Sighișoara au aprobat recent, cu ocazia unei ședințe ordinare de lucru, …