Claudiu Maior are interzis în primărie pentru 60 de zile Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2180 Vizualizări

Claudiu Maior are interzis în primărie pentru 60 de zile

Tribunalul Mureș a respins astăzi plângerea înaintată de Claudiu Maior, consilier personal al primarului Dorin Florea, prin care a contestat măsura controlului judiciar dispusă de DNA. Maior a făcut plângere în 16 august, iar completul de judecată a amânat în 18 august pronunțarea pentru data de astăzi. Între timp, judecătorul de caz Petka Erzsebet a făcut cerere de abținere, în 21 august, care a fost însă respinsă. 

„Respinge excepția de necompetență materială a Tribunalului Mureș. În baza art. 213 Cod procedură penală, respinge plângerea formulată de inculpatul Maior Sergiu Claudiu (cu datele pers.), împotriva ordonanței procurorului, prin care s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, emisă la data de 10 august 2017 , în dosarul nr. 77/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu din 22 august 2017”, se arată în încheiere.

Împotriva lui Claudiu Maior, DNA a început urmărirea penală pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de uzurpare a funcției în 10 august, procurorul de caz din cadrul Serviciului Teritorial Anticorupție Tîrgu Mureș dispunând în același timp măsura preventivă a controlului judiciar. Astfel, Claudiu Maior are următoarele obligații timp de 60 de zile: a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Mureș, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Mureș cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș – Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Supravegheri judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată;
d) să nu depășească limita teritorială a României, având interdicție de a părăsi țara, interdicție ce poate fi ridicată doar cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; e) să nu se apropie și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță, precum și cu toți ceilalți salariați ai Primăriei Tîrgu Mureș; f) să nu desfășoare activitatea de consilier al primarului Municipiului Tîrgu Mureș în exercitarea căreia a săvârșit infracțiunea pentru care este cercetat; g) să nu se deplaseze în incinta Primăriei Municipiului Tîrgu Mureș.

În același dosar a început urmărirea penală și împotriva primarului Dorin Florea pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE