Aproape 20 de lansări de carte, la Bookfest Târgu-Mureş 2017 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

Aproape 20 de lansări de carte, la Bookfest Târgu-Mureş 2017

Aproape 20 de volume au fost lansate, începând de joi până duminică, la cea de-a patra ediţie a Bookfest Târgu-Mureş, la care au participat 50 de edituri, cu o ofertă de peste 50.000 de cărţi.
Din cele 19 volume lansate la Bookfest Târgu-Mureş, 12 au fost scoase de editura Humanitas, cel mai mare succes înregistrându-l „Peisaj după isterie“, de Mircea Cărtărescu.
„A fost o ediţie minunată a Bookfest Târgu-Mureş, toate lansările au fost reuşite, cea mai mare deschidere la public au avut-o cărţile lui Mircea Cărtărescu. Acestea au fost şi cele mai căutate“, a declarat, pentru Agerpres, directorul Editurii Humanitas, Lidia Bodea.
Pe lângă „Peisaj după isterie“, al lui Mircea Cărtărescu, considerat Bestseller Humanitas 2017, şi „Enciclopedia zmeilor“, al aceluiaşi autor, în cadrul Bookfest Târgu-Mureş au mai fost lansate volumele „Pelinul negru“ de Ioana Nicolaie, „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time“ al jurnalistei Sabina Fati, „Balena albastră“ şi romanul de debut al sociologului Sebastian Lăzăroiu.
De asemenea, au mai fost lansate volumele „Sub pământ. Sub ape. De la mic la mare. Atlasul minunilor lumii“ de Daniel Mizieliński şi Aleksandra Mizielińska, „Tezaurul României la Moscova“ de Marian Voicu, reeditarea unui bestseller interbelic, „Istoria Basarabiei“, de Ion Nistor, dar şi „De ce e România astfel? Avatarurile excepţionalismului românesc“, de Vintilă Mihăilescu, publicată de editura Polirom, o replică la cartea cu titlu similar a istoricului Lucian Boia („De ce este România altfel?“, apărută în 2012).
La Bookfest Târgu-Mureş a fost lansat şi volumul „Mistica rugăciunii şi a revolverului. Viaţa lui Corneliu Zelea Codreanu“, scrisă de Tatiana Niculescu Bran, precum şi volumul „Înalt este numele tău“ de Ioana Bradea şi „Nautilus“ – autor Ioana Bâldea Constantinescu. De asemenea, au fost lansate romanele „Aviatorul“ – de Evgheni Vodolazkin şi „Iată-mă!“ – de Jonathan Safran Foer, „Copilăria lui Kaspar Hauser“ – de Bogdan-Alexandru Stănescu, „Sfârşitul“, de Attila Bartis, „Apele Nordului“, de Ian McGuire, „Cei opt munţi“, de Paolo Cognetti, şi „Contraviaţa“, autor Philip Roth.
Salonul de Carte Bookfest Târgu-Mureş a fost organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş. La eveniment au participat importante edituri din ţară – Humanitas, Polirom, RAO, Corint, Curtea Veche Publishing, Nemira, Litera, ALL, Niculescu, Herald, Univers Enciclopedic, Integral dar şi distribuitori de carte precum Okian (reprezentanţi Pearson-Longman în România).

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE