Sute de locuri de muncă în domeniul medical, pentru medicii mureșeni Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 340 Vizualizări

Sute de locuri de muncă în domeniul medical, pentru medicii mureșeni

Câteva sute de medici, asistente și studenți mediciniști din Târgu-Mureș şi-au căutat un loc de muncă la târgul de joburi din domeniul medical ”Cariere în alb”, organizat duminică, 29 octombrie, în incinta hotelului ”Grand”. Târgul a reunit mai multe firme de recrutare şi, relativ inedit la un astfel de eveniment, reprezentanţi de la două unități medicale autohtone, printre care și un spital de stat. În ce privește studenții mediciniști, aceștia participă cu predilecție la astfel de târguri, fiind curioși de specializările ”la modă” în Occident și să ia informații pentru viitor.

Salarii și pachete de beneficii

Ofertele provenite de la spitalele din Vestul Europei au fost cu adevărat generoase. ”La mare căutare au fost posturile de medici specialiști din Germania și din țările nordice, respectiv din Norvegia, Suedia și Danemarca. Oferte foarte bune au sosit și din Austria, Franța și Elveția”, a explicat Oana Alexa, specialist marketing al companiei organizatoare. ”Am venit la Târgu-Mureș cunoscut fiind faptul că personalul medical de aici este foarte bine pregătit, precum și datorită existenței unui centru universitar de renume în domeniu”, a completat Oana Alexa.

În ce privește salariile oferite, acestea diferă de la țară la țară. În Suedia, de exemplu, un medic specialist va primi un salar începând de la 3.000 – 4.000 de euro, putând ajunge până la 11.000 de euro. Medicii rezidenți se pot aștepta la salarii cuprinse între 2.000 – 5.000 de euro, pe când salariile asistenților medicali pot urca până la suma de 3.000 de euro. Majoritatea participanților au fost interesați de ofertele provenite din țările nordice care, pe lângă salarii, investesc foarte mult în oameni și oferă o întreagă serie de beneficii.

Prezent la mai multe târguri de specialitate, managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei a oferit de această dată 5 posturi pentru medici specialiști. ”Din păcate nu suntem foarte competitivi în ce privește salarizarea, care este în limita reglementărilor legale. Încercăm însă cu un pachet de beneficii care include locuință de servici, decontarea chiriei, decontare de transport și primă de instalare”, a arătat managerul Spitalului, Valentin Ioan Stan. Unitatea este de ceva vreme în căutarea unor medici specialiști în anestezie, medicină de urgență, radiologie, chirurgie și boli infecțioase. ”Până acum, chiar dacă au fost persoane care s-ar fi pliat pe necesitățile noastre, cu toții erau mai degrabă orientați către plecarea din țară”, a declarat managerul. Spitalul de grad IV din Vatra Dornei deservește o populație de aproximativ 46.000 mii de persoane.

Edith VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE