Home / Administratie / FOTO: Ziua Armatei Române, sărbătorită la Sărmaşu

FOTO: Ziua Armatei Române, sărbătorită la Sărmaşu

Înscrisă în Calendarul activităților culturale din cadrul Primăriei orașului Sărmașu, ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei Române, este o zi de cinstire pentru eroismul și jertfele prin care oștirea română și-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc.

Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru festiv, la Troița Eroilor din incinta Secției de Pompieri Sărmașu, începând cu ora 12.00, unde au participat oficialități din cadrul administației publice locale, ing. Ioan Mocean, primarul orașului Sărmașu, Sallai Imre, viceprimarul orașului Sărmașu, conducerea Liceului Teoretic ”Samuil Micu”, reprezentanți din cadru Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureș și Secția de Pompieri Sărmașu, reprezentant din cadrul Poliției Sărmașu, un sobor de preoți, elevi, cadre didactice cât și cetățeni ai orașului.

Activitatea s-a desfășurat după următorul program: intonarea Imnului Național al României, parastas de pomenire a eroilor, alocuțiuni ale oficialităților, progam artistic susținut de elevii Liceului Teoretic ”Samuil Micu” şi depuneri de coroane de flori.

Ceremonia a fost deschisă de primarul orașului, ing. Ioan Mocean. În alocuțiunea domniei sale, s-a evocat însemnătatea acestei zile pentru întreaga națiune română

„Avem obligația să cinstim și să păstrăm vie amintirea, faptele de arme, sacrificiul suprem făcut de oștirea română pentru integritatea si suveranitatea țării”, a afirmat ing. Ioan Mocean.

Au mai luat cuvântul: comandantul Secției de Pompieri, col. Nagy Sandor, pr. paroh Bucur Cașu Ilie și prof. Costel Neacşu.

Elevii Liceului Teoretic ”Samuil Micu” au oferit asistenței un moment artistic de poezie și cântec, iar în încheiere, în acordul Inmului Eroilor, s-au depus coroane de flori la Troița Eroilor din partea instituțiilor statului și a partidelor politice.

(Redacţia)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …