ULTIMA ORĂ: Se deschide unitatea de terapie intensivă coronarieni Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 564 Vizualizări

ULTIMA ORĂ: Se deschide unitatea de terapie intensivă coronarieni

Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Critici (USTACC) va funcționa începând de mâine în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș.
“Este unitatea de terapie intensivă coronarieni, care era prevăzută a se face într-un ordin de ministru, acum a fost finalizată reamenajarea spațiilor și este, poate, chiar cea mai modernă din România”, ne-a declarat prof. dr. univ. Theodora Benedek, șeful Clinicii de Cardiologie.
USTACC este acel compartiment care îndeplinește criteriile de spațiu, dotare tehnică și de personal pregătit pentru îngrijirea pacienților cardiovasculari critici, adică fie pacienți cu o afecțiune cardiovasculară care a debutat brusc și a cărei evoluție imediată poate conduce la deces sau la o disfuncție cardiovasculară și/sau multiorganică severă, fie pacienți cunoscuți cu afecțiune cardiovasculară cronică a cărei evoluție se agravează brusc putând conduce la deces sau la o disfuncție cardiovasculară și/sau multiorganică severă.
USTACC sunt echivalate drept unități de terapie intensivă de categoria a II-a, potrivit Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici din unitățile sanitare cu paturi din 20.12.2012.
Vizitarea unității va avea loc mâine, la ora 12. (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE