Share

Home / Administratie / Centrul Militar Judeţean Mureş, 50 de ani de la înfiinţare

Centrul Militar Judeţean Mureş, 50 de ani de la înfiinţare

Sala de festivităţi a Cercului Militar Târgu-Mureş va găzdui joi, 15 februarie, de la ora 11.30, o ceremonie prilejuită de aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea Centrului Militar Judeţean Mureş, instituţia a fost înfiinţată la data de 17 februarie 1968, conform Ordinului ministrului Forţelor Armate nr. M.10, prin transformarea şi includerea în organizare a comisariatelor raionale Târgu-Mureş, Reghin, Luduş, Târnăveni, Sărmaşu, Comisariatul Militar al Raionului Sighişoara din cadrul fostului Comisariat Militar al Regiunii Braşov şi Statul Major al Apărării Locale Antiaeriene al Regiunii Mureş.

“Pe parcursul existenţei sale, Centrul Militar Judeţean Mureş a constituit în permanenţă interfaţa dintre societatea civilă şi Ministerul Apărării Naţionale, a organizat şi desfăşurat activităţi complexe pe linia recrutării şi încorporării tinerilor, a completării marilor unităţi şi unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi a celorlalte structuri aparţinând Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională. De asemenea, a îndeplinit sarcini pe linia apărării locale antiaeriene, protecţiei civile şi pregătirii populaţiei şi teritoriului pentru apărare”, se menţionează în comunicat.

În prezent, misiunea de bază a Centrului Militar Judeţean Mureş este organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice pentru promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, evidenţa militară a cetăţenilor cu obligaţii militare, completarea cu resurse umane şi materiale a indicativelor aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi a celorlalte structuri ale Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională şi asigurarea legăturii dintre armată şi societatea civilă.

“Cu prilejul aniversării celor 50 de ani de la înfiinţare, Centrul Militar Judeţean Mureş aduce mulţumiri tuturor persoanelor şi instituţiilor care de-a lungul anilor au sprijinit activităţile centrului militar”, se mai precizează în comunicat.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Remember Voicu Ștefănescu, cu luptătorii „Generației de Aur” din Reghin

Fiecare sport îşi are gloriile sale, fie că vorbim de sportul şcolar sau de cel …

Share
Share