Home / Administratie / Stocul de sare pentru deszăpezirea municipiului Târgu-Mureş, epuizat!

Stocul de sare pentru deszăpezirea municipiului Târgu-Mureş, epuizat!

Greva declanşată săptămâna trecută la Salina Praid a făcut ca stocurile de sare ale societăţii care se ocupă de deszăpezirea municipiului Târgu-Mureş să se epuizeze, iar marţi, în urma unei ninsori abundente, traficul rutier a fost paralizat.
“În ultimele cinci – şase zile, din cauza temperaturilor scăzute şi a precipitaţiilor, s-a epuizat stocul de sare al societăţii care efectuează deszăpezirea în municipiul Târgu-Mureş. Date fiind temperaturile scăzute, de sub minus 5 grade Celsius, sarea este singurul antiderapant care îşi face efectul. Din păcate, societatea de deszăpezire nu a putut anticipa greva, aşa că stocul de sare a fost epuizat. Încercăm să găsim o soluţie pentru a asigura aprovizionarea cu sare”, a declarat, pentru Agerpres, Cosmin Blaga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureş.
Greva de la Salina Praid a început în data de 22 februarie, când 55 de mineri au rămas în subteran, iar apoi au continuat protestul la suprafaţă, ca urmare a nemulţumirilor legate de salarii.
Conducerea Salinei Praid susţine că problema de fond, respectiv creşterea salarială, nu va fi rezolvată întrucât legislaţia nu permite acest lucru, chiar dacă unitatea aduce profit la bugetul de stat şi că, în acest moment, salina nu poate onora comenzile.
Livrările de sare de la Salina Praid au fost reluate, marţi, în urma demersurilor făcute de prefectul judeţului Harghita care a avertizat conducerea unităţii, dar şi muncitorii care se află în grevă că refuzul de a furniza sare pentru drumuri în această perioadă poate aduce atingere siguranţei naţionale.
Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat, pentru Agerpres, că protestatarii au înţeles situaţia şi au fost de acord să deblocheze livrările de sare către parteneri, rămânând blocate activităţile de extracţie şi de turism.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Criza medicilor de familie din zona rurală semnalată de senatorul Leonard Azamfirei

Senatorul PSD de Mureș Leonard Azamfirei a susținut miercuri, 16 iunie, în plenul Senatului României, …