Home / Politic / Invitație la dezbatere despre sistemul de sănătate

Invitație la dezbatere despre sistemul de sănătate

Care este starea reală a sistemului local de sănătate? Ce face și ce poate să facă legiuitorul pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate? Cu astfel de întrebări provocatoare, USR Mureș invită târgumureșenii la o discuție deschisă cu deputatul USR Tudor Pop, membru permanent în Comisia pentru Sănătate și familie, despre subiectele fierbinți care privesc sistemul medical din România și nu în ultimul rând despre provocările și oportunitățile sistemului local de sănătate.

O nouă Lege a Transplantului?

Subiectele abordate vor acoperi în special prioritățile legislative din comisia de sănătate, respectiv beneficiile clusterelor de sănătate pentru domeniul medical, dezvoltarea infrastructurii spitalicești prin investiții masive în zona reabilitării și construcției de noi spitale, achiziționarea de aparatură și tehnică medicală modernă și asigurarea accesului tuturor românilor la medicamente. Deasemeni, se va discuta despre modalități de sprijinire a medicilor rezidenți, debirocratizarea și soluționarea disfuncționalităților frecvente ale platformei informatice CNAS, despre asigurarea transparenței deconturilor făcute în numele pacienților și implementarea unui mecanism de control comun MS-CNAS și despre asigurarea drepturilor pacientului, incluzând dreptul la informare.

În condițiile în care Târgu-Mureș este în continuare un important centru medical, medicii, studenții, pacienții și toți cei interesați sunt invitați să-și spună părerea privind implementarea unor strategii reale de prevenție, monitorizarea și lupta cu infecțiile nozocomiale, combaterea rezistenței la antibiotice și nu în ultimul rând, despre  necesitatea unei noi Legi a Transplantului pe model spaniol și aderarea la Eurotransplant. Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi sunt incluse discuții despre susținerea medicinei primare.

Evenimentul este dedicat tuturor târgumureșenilor, nu doar celor care lucrează în sistemul de sănătate, a ținut să sublinieze președintele USR Mureș, dr. Horea Mihălțan. În plus, se dorește o dezbatere reală, prin care doleanțele cetățenilor legate de sănătatea din România să ajungă în Parlament. ”Ne dorim să participe atât personalul medical, doctori, asistenți medicali, farmaciști, studenți la medicină, cât și persoanele din societatea civilă interesate de evoluția sistemului medical din România, considerat de mulți în paragină”, a arătat dr. Horea Mihălțan.

Dezbaterea intitulată ”Vrem o Românie sănătoasă” va avea loc sâmbătă, 24 martie, ora 15, la restaurantul Citadel, strada Poștei 1.

Edith VEREȘ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un consilier local ”transferat” de la PSD, candidatul Pro România la Primăria Târnăveni

Comunicatorii Pro România Mureș au anunțat duminică, 5 iulie, pe pagina de Facebook a formațiunii …