O premieră a regizorului Bobi Pricop va încheia stagiunea Companiei „Liviu Rebreanu” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 397 Vizualizări

O premieră a regizorului Bobi Pricop va încheia stagiunea Companiei „Liviu Rebreanu”

Bobi Pricop, unul dintre cei mai apreciați tineri regizori de teatru din România, va regiza ultimul spectacol din actuala stagiune.

Nicu Mihoc, directorul artistic al Companiei „Liviu Rebreanu”, a vorbit despre acest proiect în cadrul unei conferințe de presă susținute cu ocazia premierei spectacolului „Ivanov” de A.P. Cehov, în regia lui Claudiu Goga, la Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureş.

Piesa care va fi montată de Bobi Pricop va înlocui proiectul inițial, „Vedere de pe pod” de Arthur Miller, din rațiuni financiare.

„Am vrut să facem „Vedere de pe pod” de Arthur Miller. Între timp, datorită drepturilor de autor și a faptului că nu poți să tai nimic din Miller, cei care dețin drepturile impun să se joace textul integral, așa cum e, și fiindcă pentru 8 reprezentații au cerut o sumă pe care noi nu ne-o permitem. Atunci, Bobi Pricop va face „Teroare” de Ferdinand von Schirach. Se întâmplă în teatru, suntem pregătiți pentru orice. Pentru că am lucrat mult în afara sistemului, într-un teatru mic de tip ONG, cred că costurile exagerate de producție nu sunt benefice. Nu pot să fac două spectacole pe stagiune în loc să fac șapte.”

„Rolurile se obțin, nu se dau”

De asemenea, Nicu Mihoc a precizat că rolurile ajung mereu la cei mai potriviți actori, în urma unui proces de selecție riguros: „Avem o trupă destul de mare și care nu e servită. Încercăm să servim cât mai bine trupa în măsura în care și aceasta e pregătită pentru provocări. E o regulă la noi: se dau castinguri. Rolurile se obțin, nu se dau. E o competiție, dar așa e normal. Așa trebuie pregătiți oamenii încă din facultate, fiindcă în artă e bătălie: trebuie să fii cel mai bun acum și aici.”

Premiera spectacolului „Teroare” va avea loc în luna iunie a.c. și va marca prima colaborare a lui Bobi Pricop cu naționalul târgumureșean.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE