Home / Agricultura / Petre Daea, mesaj pentru producătorii de lapte

Petre Daea, mesaj pentru producătorii de lapte

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le recomandă producătorilor de lapte să urmeze exemplul producătorilor din industria cărnii și să se organizeze în cooperative. După spusele ministrului, această acțiune va contribui la calmarea prețurilor în sectorul laptelui, dar și la asigurarea unei poziții mult mai competitive pe piața producătorilor, relatează Mediafax.

În cadrul unui eveniment public, ministrul a abordat o problemă veche din sectorul laptelui, și anume diferența foarte mare între prețul de achiziție al laptelui de la poarta fermei și valoarea laptelui la raft, precizând că acestea aduc efecte negative asupra consumatorilor.

„Am fost în noiembrie anul trecut la lansarea programului de colaborare, de îngemănare între lanțurile de supermarketuri și cooperative “Țara mea”, care însemna aducerea în magazine a cantității de carne de porc produsă în România și să se vândă numai carne de porc produsă în România. (…) Așa trebuie să facem și în zona aceasta a producătorilor de lapte, să intrăm în cooperative, în organizare, să avem altă putere de exprimare prin cantitate și altă putere de negociere în așa fel încât să calmăm interesele acestea de moment care nu ne fac bine’’, a declarat șeful MADR.

Peste 800 de porci valorificați zilnic în România

 

Ministrul a dat ca exemplu sectorul cărnii de porc, unde producătorii au abordat o strategie comercială mult mai organizată, lucru ce a dus la valorificarea zilnică a peste 800 de porci „care sunt prezentați, evident, în galantarele și în rafturile acestor supermarketuri”.

Petre Daea a vorbit și despre prețul ouălor, unde prin aceeași strategie comercială bazată pe colaborare, prețul unui carton de 30 de ouă a ajuns să se vândă la raft cu prețul de 12,99 lei, adică o valoare de sub 0,50 lei pentru un ou.

Sursa: Știri Agricole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dr. Mircea Dogariu propune un Centru de Cercetare în domeniul cânepii la Oradea

Cânepa a avut încă din cele mai vechi timpuri multiple utilizări, fie că este vorba …