Suplimentări de fonduri la Aeroportul Transilvania și Programul de drumuri Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 593 Vizualizări

Suplimentări de fonduri la Aeroportul Transilvania și Programul de drumuri

Consilierii județeni întruniți joi, 26 aprilie în ședință ordinară au aprobat proiectul privind rectificarea bugetului general al Judeţului Mureş pentru anul 2018, valoarea aprobată fiind de 699.407.000 lei la capitolul venituri, respectiv  776.412.000 lei la cheltuieli.

Printre modificările importante aduse bugetului se numără suplimentarea bugetului împrumutului intern cu suma de 5.354.000 lei, suplimentare necesară pentru finalizarea lucrării ”RK suprafețe de mișcare și RESA (inclusiv instalații aferente)” la R.A. Aeroportul Transilvania  Tîrgu-Mureș, precum și suplimentarea fondurilor alocate prin Programul de drumuri, 16.000 lei pentru Reabilitare tronson de drum județean DJ 135 Tg.Mureș- Sărățeni-lim.jud. Harghita – DALI și  5.000 lei pentru Îmbrăcăminte ușoară rutieră pe DJ 133 Mureni-Archita-lim. Județ Harghita km 3+167-15+000, județul Mureș – actualizare SF.

Alte suplimentărti de fonduri se înregistrează la secțiunea de dezvoltare, 60.000 lei pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Mureș în vederea finalizării montării de panouri solare la pavilionul Primula, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești precum și 130.000 lei pentru Muzeul Județean Mureș , majorare necesară ca urmare a semnării Contractului de săpătură arheologică preventivă nr.564/12/04.04.2018 cu comuna Eremitu.

De asemenea, consilierii au aprobat rectificarea bugetului propriu al Spitalul Clinic Județean Mureș ca urmare a contractelor încheiate suplimentar cu Casa de Asigurări de Sănătate, respectiv majorarea secțiunii de funcționare cu suma de 47.000 lei și majorarea secțiunii de dezvoltare cu suma de 50.000 lei, pentru ”Proiectare + execuție lucrări de reparații și amenajare în vederea instalării aparatului de Rezonanță Magnetică” (45.000 lei) și ”Licență deviz profesional” (5.000 lei).

„Cel mai important element din cadrul acestei rectificări de buget  este suplimentarea cu  5.354.000 lei, necesari la capitolul cheltuieli  diverse și neprevăzute la Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureș. Apropiindu-ne de finalizarea lucrărilor la Aeroportul Transilvania,  în cazul în care se vor ivi anumite probleme care va trebui să le tratăm, este necesar să  avem o poziție bugetară în acest caz, să putem să încheiem acte pentru execuția acestor tipuri de lucrări. Totodată, sunt câteva modificări bugetare mai mărunte, de exemplu reabilitarea unui tronson de drum Târgu Mureș -Sărățeni, limită cu județul Harghita unde, în cadrul măsurătorilor topografice executate s-a observat că drumul este mai lung decât a fost precizat înainte, și aici trebuia suplimentat contractul cu această valoare de 16.000 de lei, precum și 5.000 de lei pentru îmbrăcămintea ușoară rutieră Mureni-Archita, unde, la actualizarea studiului de fezabilitate avem nevoie de o suplimentare de fonduri.În rest, sunt anumite modificări în cadrul bugetelor instituțiilor din subordinea Consiliului Județean , cum este la Muzeul Județean, Spitalul Clinic Județean”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE