Share

Home / Cultură / Lansarea cărții „Chipul fericirii” de Mihai Corui

Lansarea cărții „Chipul fericirii” de Mihai Corui

Marți, 8 mai, de la ora 18:00, a avut loc lansarea celui de-al treilea volum scris de Mihai George Corui intitulat „Chipul fericirii” în confortul salonului Nicolae Grigorescu de la Hotel Continental. Lansarea de carte a fost însoțită de o expoziție de pictură a artistei Claudia Georgeta Șimon Bokor, cea care a și creat coperta cărții.

Mihai George Corui (născut la Mediaș) este inginer și antrenor de baschet pentru juniori Together, a antrenat și echipa BC Mureș în Liga Națională, însă pasiunea pentru literatură a apărut undeva în 2011 și de atunci microbul scrisului nu l-a părăsit. Până acum a pubicat două volume, apărute tot la Editura Ecou Transilvan: „Văd înainte, antrenorule” (proză scurtă) și „Când dragostea se-ntâmplă” (poezie).

Nadia Baciu Fărcaş, directoarea editurii Ecou Transilvan nu a avut decât cuvinte de laudă la adresa scriitorului. „Autorul are harul să ne transmită întotdeauna o energie pozitivă și reușește, pentru că am reușit să-l cunosc destul de bine pe Mihai și este de ajuns să vorbești la telefon cu el ca să te poți încărca cu o energie pozitivă și să zâmbești, așa cum ne spune și prin titlul acestei coperți. Vorbind cu el, parcă te eliberezi de toate problemele negative pe care le ai și care te apasă. Este un bun psiholog al sufletului și ne poate face să căutăm în propria ființă, cu curaj, oglinda care ne reflectă autenticitatea unor sentimente profunde pline de o frumusețe interioară.”

De la lansare nu au lipsit momentele în care cei prezenți au citit la microfon pasaje din cartea proaspăt lansată. Menționez că limbajul nu este unul pentru copii, însă sentimentele și gândurile autorului răzbat din fiecare frază cu o înfocare care se simte.

„Trebuie să spun că am început cu „Văd înainte, antrenorule”, o carte pur masculină. Văd înainte, fac, dreg, e sangvinică, de antrenor. Am urmat autodescoperirea faptului că trebuie să și receptez, pentru că eu nu sunt în întregime doar partea masculină, chiar dacă mă prezint așa, în esență micuță. Cartea a doua este feminină, când dragostea te cheamă, te pui la dispoziția ei. Și iată că am ajuns la a treia carte care este copilul. Această carte o dedic fiilor mei și copiilor de la BC Together pe care îi respect foarte mult. Ei m-au reînvățat să râd în hohote, doar cu un copil poți să împarți un râs cu adevărat sincer.” a spus Mihai Corui care de curând și-a sărbătorit ziua de naștere împreună cu Nadia Baciu Fărcaș. Amândoi au avut plăcuta surpriză de a primi un tort care a creat o atmosferă și mai festivă.

Text și foto: Elena POLEARUȘ

Share

1 comentariu

  1. In interviul vostru luat autorului, in decembrie 2015, acesta sustinea ca Nichita Stanescu i-a scris lui “peste veacuri”.
    Pe bune?
    Pot sa inteleg nevoia de superioritate, insa MC se pare ca nu stie in ce perioada a trait si a scris Nichita Stanescu. MC era copil cand poetul a decedat, astfel ca “peste veacuri” este din nou un sofism folosit de autor in incercarea lui de a-si arata superioritatea.
    Tot fara suflet si fara Dumnezeu?
    Trei carti in trei ani… felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Florin Buicu: ”În condițiile actuale din Italia, România nu se va putea izola în fața coronavirus”

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, deputatul PSD de Mureș Florin Buicu, …

Share
Share