Share

Home / Agricultura / APIA: Astăzi e ultima zi de preluare a cererilor unice de plată!

APIA: Astăzi e ultima zi de preluare a cererilor unice de plată!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi este ultima zi de primire a cererilor unice de plată pentru subvențiile agricole din Campania 2018. Campania pentru acest an a început în data de 1 martie și se încheie astăzi, 15 mai, fără nici un fel de prelungire. Fermierii care mai doresc să-și depună cererile de plată o pot face până la orele 24, în cursul zilei curente. Altfel, vor pierde banii pe hectar și cei pentru animalele crescute în exploatație!

La finele acestei campanii de preluare a cererilor, agenția de plăți se laudă, la nivel național, cu o suprafață mult mai mare cerută pentru subvenții față de anul 2017 când s-a tras linie la 9.541.389,45 de hectare.

La nivelul județului Mureș, situația preluării acestora și a suprafeței declarate până la ora actuală e în felul următor: „Până în data de 14.05, am primit un număr de 24.917 cereri unice de plată aferente Campaniei 2018, echivalentul a 95,96% din cele 25.966 de cereri unice de plată primite în Campania 2017. Suprafața declarată la 14.05 este 243.902,18 hectare, adică 97,71% din 249.620,31 hectare declarate în 2017. În ceea ce privește numărul total de fermieri care vor depune cererea unică pentru această campanie, estimăm o scădere cu aproximativ 3% față de Campania 2017, fapt datorat comasării terenurilor și arendării acestora. În privința suprafețelor declarate, estimăm atingerea procentului de 100%, poate chiar o depășire a numărului de hectare față de anul precedent”, declară directorul executiv al APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Beneficiarii care și-au depus cererea în acest an vor fi așteptați începând cu ziua de miercuri, 16 mai și până la sfârșitul lunii, 31 mai, la sediile Centrelor județene/locale APIA, pentru a depune eventualele modificări la cererile unice de plată depuse în cadrul acestei campanii, fără a li se aplica penalități.

(D.M.)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Grâului 2019. BASF – un concept nou

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie …

Share
Share