Share

Home / Agricultura / APIA: Astăzi e ultima zi de preluare a cererilor unice de plată!

APIA: Astăzi e ultima zi de preluare a cererilor unice de plată!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi este ultima zi de primire a cererilor unice de plată pentru subvențiile agricole din Campania 2018. Campania pentru acest an a început în data de 1 martie și se încheie astăzi, 15 mai, fără nici un fel de prelungire. Fermierii care mai doresc să-și depună cererile de plată o pot face până la orele 24, în cursul zilei curente. Altfel, vor pierde banii pe hectar și cei pentru animalele crescute în exploatație!

La finele acestei campanii de preluare a cererilor, agenția de plăți se laudă, la nivel național, cu o suprafață mult mai mare cerută pentru subvenții față de anul 2017 când s-a tras linie la 9.541.389,45 de hectare.

La nivelul județului Mureș, situația preluării acestora și a suprafeței declarate până la ora actuală e în felul următor: „Până în data de 14.05, am primit un număr de 24.917 cereri unice de plată aferente Campaniei 2018, echivalentul a 95,96% din cele 25.966 de cereri unice de plată primite în Campania 2017. Suprafața declarată la 14.05 este 243.902,18 hectare, adică 97,71% din 249.620,31 hectare declarate în 2017. În ceea ce privește numărul total de fermieri care vor depune cererea unică pentru această campanie, estimăm o scădere cu aproximativ 3% față de Campania 2017, fapt datorat comasării terenurilor și arendării acestora. În privința suprafețelor declarate, estimăm atingerea procentului de 100%, poate chiar o depășire a numărului de hectare față de anul precedent”, declară directorul executiv al APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Beneficiarii care și-au depus cererea în acest an vor fi așteptați începând cu ziua de miercuri, 16 mai și până la sfârșitul lunii, 31 mai, la sediile Centrelor județene/locale APIA, pentru a depune eventualele modificări la cererile unice de plată depuse în cadrul acestei campanii, fără a li se aplica penalități.

(D.M.)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Manufactura de Brânză (Sajtmanufaktúra), brânza alpină din inima Ardealului la Expoziția și Târgul de Brânzeturi

La Expoziția și Târgul de Brânzeturi din 5 aprilie, eveniment organizat de către Atelierul de …

Share
Share