Home / Consiliul Judetean Mures / Măsuri pentru verificarea depozitării produselor în programul ”Laptele și cornul”
Corn cu lapte

Măsuri pentru verificarea depozitării produselor în programul ”Laptele și cornul”

În numele Comisiei Județene pentru implementarea ”Programului pentru Școli al României” vă aducem la cunoștință că în cursul lunii aprilie 2018 Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș prin Serviciul Control în Sănătate Publică a efectuat acțiuni de control la 56 unități de învățământ preuniversitar, respectiv 53 spații de depozitare a produselor distribuite în cadrul programului guvernamental ”lapte-corn”. Cu ocazia controalelor efectuate s-a constat că două școli gimnaziale și o grădiniță nu aveau spații frigorifice suficiente pentru depozitarea produselor lactate. Este vorba despre Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială ”Dosa Daniel” și Grădinița cu Program Normal din Valea Izvoarelor.

La patru unități de învățământ s-a constat că nu se asigura monitorizarea spațiilor frigorifice pentru depozitarea produselor lactate. Este vorba despre Liceul Teoretic ”Samuil Micu” Sărmașu, Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș, Școala Generală Chirileu și Grădinița cu Program Normal Chirileu.

De asemenea, în cazul Colegiului „Unirea” din Târgu-Mureș s-a constat că personalul nu avea instruirea și certificarea necesară privind însușirea noțiunilor fundamentală de igienă.Pentru deficiențele constate au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, din care: un avertisment și trei amenzi în valoare de 2300 de lei.

(Comunicat de presă, Consiliul Judeţean Mureş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Măsuri noi anti COVID-19 în școlile din Târgu Mureș!

Deși primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, anunțase miercuri, 20 mai, că nu este de …