Share

Home / Cultură / FOTO: Holdele de grâu, binecuvântate în satul Merişor

FOTO: Holdele de grâu, binecuvântate în satul Merişor

Duminică, 27 mai, după Sfânta Liturghie din ziua Pogorârii Duhului Sfânt, după ce s-a invocat pogorârea Duhului Sfânt în Biserica din satul mureşean Merişor (comuna Glodeni) şi prin Biserică asupra oamenilor, s-a pornit în procesiune spre holdele de grâne unde s-au înălţat rugăciuni de binecuvântare a holdelor.

La finalul slujbei, credincioşii au primit spice de grâu binecuvântate.

“Slujba aceasta de invocare a Duhului Sfânt asupra holdelor are o tradiţie veche, deoarece în fiecare an în prima zi de Rusalii se merge în procesiune imediat după slujba Liturghiei, la sfinţirea holdelor. O parte din credincioşii Parohiei Merişor au purtat frumoasele haine de sărbătoare, tradiţionalele costume populare. Evenimentul s-a încheiat cu slujba vecerniei care are în componenţă rugăciuni speciale în această zi binecuvântată de Dumnezeu”, a transmis preotul paroh Marinel Şuotean, care a subliniat necesitatea rugăciunilor “pentru ca pământul să rodească darul său, iar Dumnezeu prin rugăciunea oamenilor să binecuvinteze cu darul Duhului Sfânt toate roadele pământului spre folos şi spre hrană oamenilor.”

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Demisie din Consiliul Local Târgu-Mureş

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureș vor lua act joi, 27 iunie, într-o ședință de lucru, …

Share
Share