Share

Home / Sanatate / Ziua Copilului sărbătorită și la copiii cu diabet

Ziua Copilului sărbătorită și la copiii cu diabet

Si în acest an, ASCOTID Mureș a organizat un eveniment cu ocazia Zilei Copilului spre bucuria copiilor cu diabet și a familiilor acestora.

Ziua copilului înseamnă sărbătoare mare pentru copiii diagnosticați cu diabet zaharat insulinodependent, este prilej de revedere cu prietenii, momentul în care dulciurile nu sunt interzise, desigur cu o determinare de glicemie în prealabil urmată de o înțepătură cu penul de insulină. Pentru ei acest lucru reprezintă un mod de viață, pentru părinți, un stres continuu, iar pentru toți ceilalți, o necunoscută.

Evenimentul a avut loc în incinta campusului universitar UMF Târgu-Mures, iar echipa Junior Party club a creat atmosfera prin muzică, jocuri și concursuri.

Peste 60 copii au primit cadouri, toți participanții la concursuri fiind premiați, iar printr-o tombolă s-au acordat senzori de glicemie, sisteme moderne de monitorizare a glicemiei, asigurate de CGM Dexcom. Petrecerea a continuat la piscina UMF Târgu-Mureș, unde datorită bunei dispoziții și mișcării glicemia a revenit la normal și s-a încheiat cu un prânz copios.

Și copiii cu diabet au aceleași dorințe

„Cea mai frumoasa zi, cea mai frumoasa aventură! A fost super! Multe premii, multe concursuri, iar ASCOTID reprezintă cea mai unită famile care poate învinge totul.” a transmis Răzvan care are 12 ani și a fost diagnosticat cu diabet tip 1.

Evenimentele pentru copiii cu diabet sunt rare, drept pentru care părinții sunt foarte recunoscători. „Încă o zi minunată petrecută în minunata familie ASCOTID, mulţumim din suflet pentru tot! Mulțumim în special tuturor celor care au facut din această întâlnire o zi specială pentru copilașii dulcinei din asociație si nu numai.” a spus Ibolya, mama unei fetițe cu diabet.

ASCOTID Mureș mulțumește celor care au făcut posibilă această sărbătoare și voluntarilor fără de care nimic nu s-ar putea realiza într-un ONG care de 12 ani militează pentru drepturile copiilor insulinodependenți atât din județu Mureș, cât și din România.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! Mureşeanul care s-a întâlnit cu Frans Timmermans

Prezent în urmă cu câteva zile la ceremonia de acordare a distincţiei Doctor Honoris Causa …

Share
Share