Ziua Copilului sărbătorită și la copiii cu diabet Sanatate
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Ziua Copilului sărbătorită și la copiii cu diabet

Si în acest an, ASCOTID Mureș a organizat un eveniment cu ocazia Zilei Copilului spre bucuria copiilor cu diabet și a familiilor acestora.

Ziua copilului înseamnă sărbătoare mare pentru copiii diagnosticați cu diabet zaharat insulinodependent, este prilej de revedere cu prietenii, momentul în care dulciurile nu sunt interzise, desigur cu o determinare de glicemie în prealabil urmată de o înțepătură cu penul de insulină. Pentru ei acest lucru reprezintă un mod de viață, pentru părinți, un stres continuu, iar pentru toți ceilalți, o necunoscută.

Evenimentul a avut loc în incinta campusului universitar UMF Târgu-Mures, iar echipa Junior Party club a creat atmosfera prin muzică, jocuri și concursuri.

Peste 60 copii au primit cadouri, toți participanții la concursuri fiind premiați, iar printr-o tombolă s-au acordat senzori de glicemie, sisteme moderne de monitorizare a glicemiei, asigurate de CGM Dexcom. Petrecerea a continuat la piscina UMF Târgu-Mureș, unde datorită bunei dispoziții și mișcării glicemia a revenit la normal și s-a încheiat cu un prânz copios.

Și copiii cu diabet au aceleași dorințe

„Cea mai frumoasa zi, cea mai frumoasa aventură! A fost super! Multe premii, multe concursuri, iar ASCOTID reprezintă cea mai unită famile care poate învinge totul.” a transmis Răzvan care are 12 ani și a fost diagnosticat cu diabet tip 1.

Evenimentele pentru copiii cu diabet sunt rare, drept pentru care părinții sunt foarte recunoscători. „Încă o zi minunată petrecută în minunata familie ASCOTID, mulţumim din suflet pentru tot! Mulțumim în special tuturor celor care au facut din această întâlnire o zi specială pentru copilașii dulcinei din asociație si nu numai.” a spus Ibolya, mama unei fetițe cu diabet.

ASCOTID Mureș mulțumește celor care au făcut posibilă această sărbătoare și voluntarilor fără de care nimic nu s-ar putea realiza într-un ONG care de 12 ani militează pentru drepturile copiilor insulinodependenți atât din județu Mureș, cât și din România.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE