Popicele nu vor mai fi „izolate” cu CSM Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 225 Vizualizări

Popicele nu vor mai fi „izolate” cu CSM

Sportul popicelor este una dintre disciplinele cu mare tradiție în Târgu-Mureș. Cu numeroși campioni mondiali, la feminin sau masculin, cu nenumărate titluri naționale și cu o jumătate dintre echipele care activau în urmă cu decenii în Seria Nord a Diviziei A din județul Mureș, acum această disciplină se luptă pentru supraviețuire și pe plan național. După ce în România triumfau pe rând cluburile Voințan, ulterior Electromureș, în Mureș au mai rămas doar echipele acestuia din urmă, doar datorită unor oameni inimoșia, cu rezultate remarcabile totuși. Echipa feminină este susținută în continuare de Romgaz și a adăugat în acest an un nou titlu de campioană, Cupa României și a disputat finala Ligii Campionilor. A fost desemnată și echipa anului 2017 la Gala Sportului Mureșean din luna decembrie, fiind echipa cu cele mai valoroase rezultate pe plan intern și internațional.

 

CSM pornește, dar palmaresul rămâne la „Electro”

Odată cu înființarea CSM Târgu-Mureș, clubul va cuprinde și secția de popice. Antrenori acestuia vor fi bineînțeles aceiași Orosz István și Seres Jozsef, singurii antrenori cu „acte în regulă” activi, care sunt și selecționeri ai loturilor României la feminin. Secția CSM va funcționa însă doar cu un centru de junori, inclusiv de inițiere. Detaliile legate de funcționarea secției, precum și de celelalte ramuri urmează a fi stabilite în perioada următoare. Sunt zilele în care se pune piatra de temelie la toate ramurile noului CSM.

Popicele nu sunt foarte populare, dar rezultatele echipei feminine au făcut cunoscut numele orașului pe plan internațional și echipa a urcat pe podium cu tricolorul României. Acesta este și motivul pentru care echipele de seniori vor rămâne în continuare sub culorile clubului târgumureșean. Este vorba despre continuitate și palmares, despre identitatea clubului la urma urmei. La masculin de exemplu, echipa este considerată mai degrabă una de amatori, deși medaliată în ambele competiții interne și cu numeroși juniori medaliați în ultima ediție. Ramura tinde să devină disciplină olimpică și are marele avantaj de a fi una foarte longevivă pentru practicanți. Arenele din România au dispărut după 1990, dar în ultimii ani au început să apară altele, noi, la standarde internaționale, dovadă fiind și Campionatul Mondial găzduit în luna mai la Cluj-Napoca. Cu cele două „secțiuni” ale disciplinei, „pline” și „izolate”, echipa mureșeană nu va mai fi așadar atât de izolată, de lumea sportului mureșean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE