Share

Home / Invatamant / Promovabilitate constantă la BAC în Mureș

Promovabilitate constantă la BAC în Mureș

Ieri au fost făcută publică rezolvarea contestațiilor la prima sesiune a Bacalaureatului în județul Mureș și s-au afișat rezultatele finale iar rezultatele, ca promovabilitate, sunt aproximativ aceleași ca și în anul trecut.

Inspectorul general școlar adjunct, Illes Ildiko a explicat că au rămas cele două note de 10 înregistrate până acum, de la Colegiul ”Alexandru Papiu  Ilarian Târgu-Mureș și Mircea Eliade Sighișoara.

Însă au și fost eliminați trei elevi, prinși cu telefoanele asupra lor, cu toate că semnaseră că nu au voie cu așa ceva la examen.

”Am avut depuse 1.395 de contestații, în urma cărora 945 de elevi au beneficiat de măriri de note, la 385 li s-a scăzut nota, iar 65 au rămas cu notele nemodificate. În urma contestațiilor a crescut procentul de promovabilitate, care în județul Mureș, promoția curentă plus cele anterioare este de 66,37 la sută, iar pentru promoția curentă 72,87 la sută, față de 71,08 la sută cât a fost înainte de contestații”, a detaliat Illes Ildiko, precizând că liceele teoretice din județ au obținut un procent de promovabilitate de peste 90 la sută.

Ea a arătat că din cei 3.562 de elevi mureșeni înscriși la Bacalaureat, 311 au absentat și 1.151 au fost declarați respinși. Illes a nominalizat unitățile școlare cu zero promovabilitate din județ, respectiv ”Aurel Persu” și ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Mureș și Școala de Arte și Meserii din Târnăveni, licee care de fapt s-au desființat, rămânînd școli profesionale, și de la care au rămas să-și dea BAC-ul câțiva elevi din anii anteriori.

Sesiunea următoare de Bacalureat începe în 20 august cu proba scrisă. Înscrierile încep din 13 iulie, iar elevii cu corigențe au posibilitatea să se înscrie după ce își trec aceste restanțe. ISJ Mureș anunță că vor fi două centre de examen în Târgu-Mureș și câte unul la Reghin și Sângeorgiu de Pădure, iar pentru cei interesați detaliile pot fi consultate la sediul instituției.

V. OANCEA

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se lansează cartea „Ioan Sabău-Pop. Un om, o viață dăruită năzuinței naționale“

Publicul târgumureșean este invitat să participe la lansarea volumului 23 din cadrul Colecţiei Profesioniștii noștri, …

Share
Share