Home / Politic / Ce facem cu pesta porcină africană?

Ce facem cu pesta porcină africană?

Senatorul liberal Cristian Chirteș ne-a purtat, într-o conferință de presă, susținută la sediul PNL Mureș de pe podul de Sînpaul în Palatul Administrativ și până în târgurile părăsite după ce vânzarea de animale a fost interzisă. Și sunt tot atâtea nemulțumiri spuse acasă să fie auzite, mai ales, la București.

Păi, până acum a fost interzisă vânzarea de animale în târguri. Așa că acestea se cam închid momentan. Dar, politic cel puțin, pare să nu fie suficient.
“Se știa de pesta porcină africană că este în vecinătatea României încă din 2016. În anul 2016 au fost emise o serie de ordine, norme, normative și chiar o lege, care se referea strict la modalitatea de preîntâmpinare a apariției focarelor de pestă porcină în România. Ei, bine, de doi ani de zile, doamna ministru Grațiela Gavrilescu nu a luat nicio măsură, deși i s-a cerut în mod repetat, atât de opoziție cât și de oamenii care se pricep la aceste lucruri”, a declarat Cristian Chirteș.
România a trăit deja experiența de a nu exporta carne de porc 13 ani din cauza pestei porcine normale și Uniunea Europeană ar putea lua, din nou, măsuri drastice împotriva țării noastre. În aceste condiții însă, “nu vedem poziția oficială a Guvernului, nu vedem măsurile pe care trebuie să le ia Guvernul și în general să aplice ceea ce scria în HG 830 din 2016 care a fost data exact cu privire la răspândirea pestei porcine”, a mai susținut parlamentarul.
Senatorul are de tranșat o supărare și cu deputatul Marius Pășcan, după cum l-a numit de vreo trei ori în cadrul conferinței de presă, însă, ca de la lider la lider în opoziție, așteptăm să-și dea un telefon :). Și nu să-și verse năduful prin gazetă.

Ligia VORO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un singur candidat pentru conducerea Spitalului de Urgență Târgu Mureș

Un singur candidat s-a înscris la concursul pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean …