Home / Cultură / Oaspeți din Macedonia, Bulgaria și Turcia la Festivalul „Joc și cântec în Ardeal”

Oaspeți din Macedonia, Bulgaria și Turcia la Festivalul „Joc și cântec în Ardeal”

Asociația Culturală „Friends Forever” din Târgu-Mureș, cu sprijinul   Consiliului Județean Mureș, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul” din Târgu-Mureș,  Primăria și Consiliul Local al comunei Deda organizează în perioada 18-19 august cea de a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Joc și cântec în Ardeal”.

Ediția din acest an a festivalului se va desfășura în două locații, Sala de Spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul”, sâmbătă, 18 august, ora 15:00, respectiv Deda, în ziua de duminică, 19 august, începând cu ora 15:00.

Festivalul din acest an se bucură de prezența ansamblurilor folclorice din Mecadonia, Bulgaria, Turcia și a oaspeților veniți din întreaga țară. Vor urca pe scena festivalului Ansamblul „Emir Duraju” din Skopje (Macedonia), Ansamblul „Pamukkale Universitesi” din Denizli (Turcia), Ansamblul „Kapanzi” din Razgrad (Bulgaria), Ansamblul „Nepsugar”, Ansamblul „Kazacioc” al Comunității Ucrainenilor din România, Ansamblul „Făgărașul” (Brașov), Ansamblul „Crișana” (Bihor), Ansamblul „Cununa Spantov” (Călărași), Ansamblul „Florile Ceahlăului” (Neamț), Ansamblul „Izvorașul Tureniului” (Cluj),Ansamblul „Crăișorii Pieterei Craiului” (Brașov), Ansamblul „Plaiuri Mureșene” (Mureș), Ansamblul „Cununa Călimanilor” din Deda

Invitat special al festivalului va fi Ansamblul folcloric „Dor Solovăstrean”  din Solovăstru.

Prezentatorii festivalului vor fi Anca Manoila și Andrei Romanica. Intrarea la ambele spectacole, de la Târgu-Mureș și Deda este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Lidea, portofoliu vast de hibrizi

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …