Home / Cultură / Spectacolul-concert „Contemporanii” revine cu un repertoriu îmbogățit, în Cetate!
Un spectacol-concert care se reinventează la fiecare ediție

Spectacolul-concert „Contemporanii” revine cu un repertoriu îmbogățit, în Cetate!

Scopul proiectului „Dialog intercultural prin prisma poeziei și a muzicii contemporane” – Ediția a II-a este realizarea unui spectacol-concert bilingv în aer liber, în cadrul festivalului Vâltoarea Mureșeană.

Anul trecut, organizatorii și-au propus realizarea unui experiment muzical live bazat pe versuri contemporane a cinci poeți din România și Ungaria, melodiile compuse de compozitorul Cári Tibor fiind interpretate de actorul Sebestyén Aba, cu o orchestră mică compusă din cinci instrumentiști (pian, flaut, tobă, violoncel și acordeon). În urma impactului pozitiv, organizatorii au decis continuarea proiectului prin realizarea unui spectacol concert bilingv cu orchestră simfonică. În 18 mai 2018 a avut loc un concert la Palatul Culturii cu ocazia deschiderii evenimentului Noaptea Muzeelor, cu un repertoriu bazat pe poezii de Szabó T. Anna, Matei Vișniec, Demény Péter, Monica Mihaela Pop, Kovács András Ferenc, Victor Ioan Frunză, Andrei Huțuleac, Pálfi Ervin, Székely Csaba și Laurențiu Blaga, muzica originală semnată de Cári Tibor fiind interpretată de Georgiana Ghergu, Sânziana Tarța și Aba Sebestyén.

Între timp, repertoriul s-a mai îmbogățit cu texte noi, iar melodiile în limba română vor fi cântate de actrița Monica Odagiu. Concertul-spectacol organizat în cadrul festivalului Vâtoarea Mureșeană va avea loc miercuri, 29 august, la ora 20:00, în Cetatea Medievală Tîrgu Mureș.

Proiectul este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Tîrgu Mureș, Fondul Bethlen Gábor și Ministerul Resurselor Umane din Ungaria, și se realizează în parteneriat cu Festivalul Vâltoarea Mureșeană, Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș și Muzeul Județean Mureș.

Grupul muzical este compus din Cári Tibor (pian), Sebestyén Aba (voce), Monica Odagiu (voce), Ilko Gradev (acordeon), Szabó J. Attila (violoncel), Szász Csaba (chitară electrică), Fazakas Attila (contrabas), Láng Dániel (percuție), Makkai István (clarinet și saxofon), alături de 13 instrumentiști ai Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Admitere 2020. Programe ID la UMFST

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA 60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow …