Home / Consiliul Judetean Mures / Centru de cercetare arheologică, în pregătire la Călugăreni

Centru de cercetare arheologică, în pregătire la Călugăreni

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 30 august, într-o şedinţă ordinară de lucru, achiziţia în domeniul public al Judeţului Mureş a unui imobil situat în satul Călugăreni (comuna Eremitu), evaluat la suma de 54.500 lei, în vederea înfiinţării unui centru interdisciplinar de cercetare.

Soluţie pentru dezvoltarea parcului arheologic

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, solicitarea a fost făcută de conducerea Muzeului Judeţean Mureş, instituţie care doreşte continuarea cercetărilor arheologice şi dezvoltarea continuă a parcului arheologic de la Călugăreni prin punerea în valoare a complexelor arheologice de cercetare.

“Până în prezent colectivul de cercetare a folosit Căminul Cultural al satului şi spaţii închiriate pentru desfăşurarea activităţilor de cercetare, fapt care a dus la încărcarea considerabilă a bugetului cercetări”, a precizat Péter Ferenc.

Imobilul care va fi achiziţionat este o gospodărie tradiţională aflată în vecinătatea sitului arheologic, este înscris în C.F. nr. 50744/Eremitu, şi va găzdui un centru interdisciplinar de cercetare

“Începând cu anul 2013 la Călugăreni se organizează şi Festivalul Roman, eveniment cultural care în acest an a ajuns la ediţia a-V-a, unde au participat un număr mare de vizitatori”, a mai subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Colecția de cojoace a Muzeului „Anton Badea”, restaurată și expusă publicului

Printre colecțiile Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin se numără și cea de cojoace, care …