Home / Cultură / Vernisaj „In Situ” la B5 Studio, la 10 ani de la înființare

Vernisaj „In Situ” la B5 Studio, la 10 ani de la înființare

B5 Studio și Camera K’arte invită publicul târgumureșean la vernisajul expoziției de artă vizuală „In Situ”.

Evenimentul va avea loc la B5 Studio (Piața Bolyai nr. 5, Târgu Mureș) joi, 8 noiembrie, la ora 19.00, iar discursul vernisajului va fi susținut de către curatoarea Ungvári-Zrínyi Kata.

Artiștii expozanți vor fi: Mircea Nicolae (București), Iulia Toma/Claudiu Cobilanschi (București), Lőrinc Borsos (Budapesta), Jaroslav Kyša (Bratislava), Sonja Hornung (Melbourne) /Richard Pettifer (Berlin), József Bartha (Târgu Mureș), Ion Râmnic (Târgu Mureș), Mihály István (Târgu Mureș), și duo Monotremu (Târgu Mureș).

„Una dintre caracteristicile definitorii ale epocii moderne a constat în importanța atribuită arhivei ca modalitate de acumulare, depozitare și recuperare a cunoașterii istorice și a formelor memoriei. (…) [aceasta] constituie un fel de depozit sau un sistem ordonat al documentelor și înregistrărilor, atât al celor verbale, cât și al celor vizuale, care oferă baza pentru scrierea istoriei.” (Charles Merewether)

Studioul B5 din Târgu Mureș își sărbătorește anul acesta aniversarea de 10 ani de la înființare. Acest „artist-run space” (galerie condusă de artiști), aflată sub egida Fundației ARTeast (director József Bartha) găzduiește arhivele unei activități organizatorice de 30 de ani (expoziții, workshop-uri, programe de rezidență, mese rotunde, prezentări, proiecții de filme etc.). Proiectul „In Situ” este organizat în jurul acestei arhive. Prima etapă a proiectului „In Situ” a constat într-un program de rezidențe în cadrul căruia artiștii invitați au avut ocazia să lucreze cu materialele din arhivă. După încheierea programelor de rezidență, creațiile au fost definitivate și încadrate într-o expoziție care a mai conținut și o selecție reprezentativă din operele arhivei și câte o lucrare a artiștilor activi în cadrul Studioului B5 (József Bartha și cuplul de artiști Monotremu). Expoziția a fost organizată în cadrul Bienalei Art Encounters din Timișoara, din 2017, la care Studioul B5 a fost invitat pe lângă alte spații artistice independente contemporane.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Regulament pentru spectatori la concertele Filarmonicii

În vederea asigurării desfășurării în condiții de siguranță a evenimentelor organizate de Filarmonica de Stat …