S-a lansat Catalogul Produselor Alimentare Certificate (CPAC) Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 931 Vizualizări

S-a lansat Catalogul Produselor Alimentare Certificate (CPAC)

În cadrul Conferinței Naționale „Dezvoltare rurală-element fundamental al competivității economice și al coeziunii la nivelul Uniunii Europene”,  organizată în cadrul Târgului  internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei – INDAGRA, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat aplicaţia pentru telefonie mobilă CPAC (Catalogul Produselor Alimentare Certificate) destinată  consumatorilor de produse alimentare certificate calitativ la nivel naţional şi european.

„Indiferent în ce punct al țării te-ai afla sau indiferent ce produs certificat de Ministerul Agriculturii ai dori să cauți, poți face acest lucru printr-o platformă mult mai facilă, mult mai prietenoasă  intrând pe terminalul telefonului mobil descărcând această aplicație în urma căruia poți identifica imediat produsul respectiv, date despre producător, detalii care țin de rețete respectivului produs . Mai mult decât atât, colegii mei au reușit să conecteze această platformă informatică cu hărțile de localizare prin GPS astfel încât dacă ești în județul Buzău și vrei să mergi să cumperi un kilogram de cârnați de Pleșcoi, poți să te duci pe produs, și apoi aplicația să te direcționeza unde se află producătorul și detalii despre acesta”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Aplicație extinsă pentru pensiuni și crame

Potrivit directorului AFIR, aplicația va fi extinsă și în ce privește proprietarii de pensiuni și producătorii viticoli.

„Sunt deja în lucru celelalte module de extindere a aplicației, în sensul în care ne dorim ca toate pensiunile finanțate din PNDR să fie introduse în această aplicație IT,  toate cramele sau micii producători de vinuri finanțați, fie prin programul nostru de dezvoltare rurală , fie cei care au accesat fonduri prin Fondul European de Garantare Agricolă, să poată să fie prezenți pe această aplicație, astfel să integrăm cât mai bine și să creionăm o interfață între Ministerul Agriculturii și munca producătorilor agricoli, să o pune față în față cu beneficiarul final, și anume consumatorul”, a menționat directorul AFIR.

Aplicaţia CPAC este disponibilă, într-o primă etapă, în Google Play Store, accesând CPAC – AFIR.DIT. În etapa următoare aplicaţia va fi disponibilă şi în AppStore. Funcţiile disponibile în aplicaţie sunt: căutarea produselor şi a producătorilor după denumire şi număr de atestat; afişarea pe hartă a producătorilor cu posibilitatea de navigare către un producător; filtrarea produselor şi a producătorilor în funcţie de tipul atestatului (Produs Tradiţional, Reţetă Consacrată, DOP, IGP, Produs Montan), categoria produselor, judeţul producătorului şi distanţă (necesită activarea sistemului de localizare al dispozitivului). Alte funcţii disponibile sunt: afişarea detaliilor despre produs şi producător – număr atestat, tip atestat (Produs Tradiţional, Reţetă Consacrată, DOP, IGP, Produs Montan), punct de lucru, denumire, descriere, contact; posibilitatea de a evalua un produs (necesită autentificare); posibilitatea de a crea o listă cu produse favorite (necesită autentificare).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE