Home / Administratie / FOTO: Ofiţerii de stare civilă, instruiţi la Târgu-Mureş

FOTO: Ofiţerii de stare civilă, instruiţi la Târgu-Mureş

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Mureş a organizat marţi, 6 noiembrie, în sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş, o şedinţă de instruire a ofiţerilor de stare civilă şi a ofiţerilor de stare civilă delegaţi.

Potrivit organizatorilor, au fost prezente 129 de persoane, reprezentanţi ai 98 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Mureş: primari, secretari ai unităţilor administrativ-teritoriale, şefi ai serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor şi funcţionari publici care au delegate atribuţiile ofiţerului de stare civilă.

“În cadrul instruirii au fost prezentate şi dezbătute rezultatele activăţii desfăşurate în judeţ de la ultima instruire până în prezent, deficienţele constatate cu ocazia controalelor efectuate de specialiştii serviciului judeţean, noutăţi legislative, precum şi aspecte practice, specifice activităţii de stare civilă, cum ar fi: înregistrarea naşterii, eliberarea certificatelor de stare civilă, rectificarea actelor de stare civilă, transcrierea certificatelor de stare civilă obţinute de cetăţenii români în stăinătate, divorţul administrativ, protecţia datelor cu caracter pesonal”, a precizat Codruţa Sava, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş.

Totodată, participanţii au fost instruiţi în scopul prevenirii faptelor de corupţie, prin intermediul unui specialist al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Igienizări și dezinfectări în Luduș

Făcând o analiză a evoluției epidemiei de COVID-19 în orașul Luduș, Primăria orașului a inițiat …